Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τα "άπλυτα" της Πλατείας Αμερικής


Σε πλυσταριό έχουν μετατρέψει την Πλατεία Αμερικής οι εκατοντάδες Άφρικανοί που έχουν κατακλύσει την περιοχή. Έκπληκτοι οι περαστικοί αντίκρυσαν το περασμένο Σάββατο τους τριτοκοσμικούς να πλένουν τα ρούχα τους μέσα σε κουβάδες και στη συνέχεια να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους με νερό που κουβαλούσαν σε πλαστικά δοχεία.

Οι δε θάμνοι και τα δένδρα της πλατείας χρησίμευσαν για το άπλωμα των ρούχων. Όπως έλεγαν περίοικοι τελευταία έχει αυξηθεί ο αριθμός των Αφρικανών που κοιμούνται σε παγκάκια και στις εισόδους πολυκατοικιών αφού οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που έμεναν μέχρι πρόσφατα τους έδιωξαν γιατί δεν πληρώνουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς των ΔΚΕΟ. Μερικοί, πάντως, βρήκαν καταφύγιο σε σπίτια συμπατριωτών τους με αποτέλεσμα να διαμένουν 10-15 άτομα σε υπόγεια των 40 τ.μ.

Όσο για τις συνθήκες υγιεινής παραπέμπουν στην χωματερή των Άνω Λιοσίων, αφού στον ίδιο χώρο που κοιμούνται συνήθως, στρωματσάδα, τρώνε, πίνουν, κάνουν τις φυσικές τους ανάγκες ή εκδίδονται.

Η λύση για το πρόβλημα είναι σύμφωνα με κατοίκους της πλατείας που ... άλλαξε Ήπειρο και έχει αποκτήσει χρώμα Αφρικής η άμεση απέλαση όσων δεν έχουν κατάλυμα και εργασία. Μας ακούει ο κ. Δένδιας;

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/metanasteftiko/12739--qq----.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου