Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τι είναι ο ρατσισμός και τι δεν είναι


Σχόλιο του Παρατηρητή στην ανάρτηση του ANTINEWS: http://www.antinews.gr/2013/05/07/215049/

Επανέρχομαι σε κάτι που είχα πει και παλιότερα από αυτό εδώ το βήμα της ελεύθερης σχολιογραφίας. Και το κάνω πριν ο υπό ψήφιση νόμος μάς φιμώσει για τα καλά.
Η κακοποίηση της σημασίας των λέξεων είναι εκδήλωση ηθικοπολιτικής κατάπτωσης και παρακμής. Όταν οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους, συσκοτίζεται η ορθή αντίληψη για τα πράγματα, εμποδίζεται η φυσιολογική ένταξη στον αντικειμενικό κόσμο και διαταράσσεται η αρμονική σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον. Οπότε, μέσα στη σύγχυση που καλλιεργείται συστηματικά: α) υποχρεώνεται κανείς να δεχτεί ως αλήθειες ορισμένα κραυγαλέα ψεύδη, β) στερείται το δικαίωμα της διαφωνίας και της διαμαρτυρίας και γ) καταντά εύκολο και ανήμπορο θύμα μεθοδεύσεων που σχεδιάζονται από οργανωμένες μειοψηφίες και προωθούνται με τη διαδικασία της στοχευμένης τρομοκράτησης.
Μια από τις πιο κακοποιημένες λέξεις είναι και η λέξη «ρατσισμός», η αληθινή σημασία της οποίας διαστρεβλώνεται συστηματικά, συνειδητά και εμπρόθετα.

Τι ΕΙΝΑΙ, άραγε, ρατσισμός;
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι το να χρησιμοποιείς ως κριτήριο φυλετικά γνωρίσματα (χρώμα, σωματική διάπλαση, κατατομή προσώπου κτλ.), προκειμένου να κατατάξεις αξιολογικά τους ανθρώπους σε ανώτερους και σε κατώτερους.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι το να περιφρονείς τους θεωρούμενους ως «κατώτερους» και να απονέμεις στον εαυτό σου το δικαίωμα να τους φέρεται εχθρικά, να τους υποδουλώνει, να τους καταπιέζει και να τους βασανίζει.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, είναι το να προσπαθείς, με το πρόσχημα της υποτιθέμενης δικής σου υπεροχής έναντι των δήθεν «κατώτερων», να εκμεταλλευτείς προς ίδιον συμφέρον το μόχθο τους, να σφετεριστείς τα αγαθά τους, να υποβαθμίσεις τη ζωή τους και, γενικότερα, να απεργαστείς τη δυστυχία τους.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι, για παράδειγμα, το να ξεριζώνεις μαζικά τους ιθαγενείς από τον τόπο γέννησης και διαβίωσής τους και να τους μεταφέρεις στη δική σου χώρα, προκειμένου να τη «χτίσουν» με το αίμα και το μόχθο τους. Και αιώνες μετά, ενώ αποτελούν πλέον πολίτες της χώρας σου –που δικαιωματικά είναι ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ — να τους υποβαθμίζεις, να τους βασανίζεις και να καταπατάς τα δικαιώματά τους, επειδή δε σου αρέσει το χρώμα του προσώπου τους.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, είναι –για παράδειγμα και πάλι– το να εγκαθίστασαι ως έποικος σε μια ξένη χώρα και αφού τη θέσεις υπό τον πλήρη έλεγχό σου και τη μετατρέψεις σε δικό σου κράτος, στη συνέχεια να καταπιέζεις οικονομικοπολιτικά και να περιθωριοποιείς κοινωνικά τους ιθαγενείς σαν να πρόκειται για ανθρώπους δευτέρας κατηγορίας.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, τέλος, είναι το να αρνείσαι να καταδικάσεις απερίφραστα, ρητά, κατηγορηματικά και «χωρίς αστερίσκους» τη χρήση βίας εναντίον των αλλοδαπών (νόμιμων ή και παράνομων) που βρίσκονται στη χώρα σου.

Τι ΔΕΝ είναι, όμως, ρατσισμός;
ΔΕΝ είναι ρατσισμός το να εξεγείρεσαι, όταν ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να σε πείσουν με τη διαδικασία της πλύσης εγκεφάλου ότι οφείλεις να αυτοκαταστραφείς, προκειμένου να κάνεις δικό σου πρόβλημα τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών του τρίτου κόσμου.
ΔΕΝ είναι ρατσισμός το να ξεσηκώνεσαι εναντίον εκείνων που πασχίζουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι για τους απανταχού της γης απόκληρους και δυστυχισμένους.
ΔΕΝ είναι ρατσισμός το να διαμαρτύρεσαι έντονα βλέποντας τη χώρα σου να κατακλύζεται από στίφη λαθρομεταναστών, που απαιτούν από το κράτος σου δικαιώματα, τα οποία ούτε είναι σε θέση αλλά ούτε και οφείλει να τους αναγνωρίσει και να τους απονείμει.
ΔΕΝ είναι ρατσισμός το να εξανίστασαι συνειδητοποιώντας ότι η χώρα σου έχει από τη μια μέρα στην άλλη καταληφθεί από έναν ιδιότυπο στρατό κατοχής, αποτελούμενο από λαθρομετανάστες, δηλαδή από παρείσακτους και εισβολείς.
ΔΕΝ είναι ρατσισμός το να βάζεις τις φωνές βλέποντας τους λαθρομετανάστες να σου κλέβουν τα δικά σου αγαθά, να σου αφαιρούν τις δικές σου θέσεις εργασίας, να σε υποχρεώνουν με το παραεμπόριο να κατεβάζεις τα ρολά στα δικά σου μαγαζιά, να γκετοποιούν τις συνοικίες των δικών σου πόλεων, να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την προσωπική σου ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σου, να καταλαμβάνουν τις αριθμητικά περιορισμένες θέσεις στους δικούς σου παιδικούς σταθμούς και να στρογγυλοκάθονται στα ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια των δικών σου νοσοκομείων – με ένα λόγο: να υποβαθμίζουν δραματικά τη δική σου τη ζωή.
ΔΕΝ είναι ρατσισμός το να απαιτείς από το κράτος σου να επαναπροωθήσει στους τόπους προέλευσής τους όλους αυτούς, που, ενώ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ από σένα, ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τους χα-ρακτηρίζεις ανεπιθύμητους στη δική σου την πατρίδα.
ΔΕΝ είναι ρατσισμός, σε τελευταία ανάλυση, το να πιστεύεις ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και σε κανέναν άλλο.

Όσοι αμφισβητούν αυτές τις απλές και αυτονόητες αλήθειες, στην ουσία προωθούν το φασισμό της πολιτικής ορθότητας και των τοποτηρητών της, των διαβόητων ΜΚΟ, που αποσαθρώνουν τις κοινωνίες και εκμαυλίζουν τους λαούς, προκειμένου να πετύχουν τους απώτερους και πασίγνωστους σχεδιασμούς τους. Σε τι συνίστανται οι σχεδιασμοί αυτοί; Στο να αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα την εθνολογική σύνθεση του ελληνικού λαού, να μουσουλμανοποιήσουν την ελληνική κοινωνία και να μετατρέψουν τους Έλληνες σε μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο.
Το να αρνείσαι, λοιπόν, τους κινδύνους αυτούς και το να ισχυρίζεσαι πεισματικά ότι πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων εθνοφοβικών αποτελεί κλασική περίπτωση εθελοτυφλίας. Και το να καταγγέλλεις για ρατσισμό εκείνους που επισημαίνουν την εθελοτυφλία σου και πασχίζουν να σε απαλλάξουν από αυτήν αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑΣ.

http://www.antinews.gr/2013/05/07/215049/#comment-1163368

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου