Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Το 62% των Τούρκων συμφωνεί με τον ξυλοδαρμό των συζύγων τους


 
Σύμφωνα με πρόσφατη είδηση, το ποσοστό δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 1400%, μεταξύ των ετών 2002 και 2009.

Το Ισλάμ έχει μια εμφανώς προοδευτική στάση απέναντι στις γυναίκες με τον Μωάμεθ να δηλώνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην κόλαση είναι γυναίκες. Και καθώς η Τουρκία έχει έλθει τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στο Ισλάμ, η μεταχείριση των γυναικών έχει γίνει πιο άσχημη.

Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.500 Τούρκοι που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Kirikkale και την οργάνωση «Χαρούμενα Παιδιά» απέδειξε αυτό που είναι ούτως ή άλλως μια αυταπόδεικτη αλήθεια στην Τουρκία: φυσικά οι περισσότεροι άνδρες στην Τουρκία θεωρούν ότι η βία κατά των γυναικών είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, λογικό και πρακτικό.

Το 28 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρούν την βία κατά των συζύγων ότι είναι απαραίτητη: είναι αναγκαία για να τους επιβληθεί πειθαρχία. Το 34 τοις εκατό ήταν πιο συγκρατημένο καθώς θεωρεί τη βία κατά των συζύγων μόνο "αναγκαία" "περιστασιακά".

Το να χτυπά ένας μουσουλμάνος άντρας την σύζυγο είναι μέρος του ισλαμικού νόμου με συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς και πότε να το κάνει. Υπάρχουν μουσουλμανικά εγχειρίδια ξυλοδαρμού της συζύγου και μουσουλμάνοι κληρικοί συνεχώς δίνουν διαλέξεις σχετικά με το σωστό τρόπο για να χτυπήσετε τη σύζυγό σας. Και όλα αυτά υπάρχουν στο Κοράνι και τη Χαντίθ.

Abu Dawud (2142) - "Ο Προφήτης (ειρήνη σε αυτόν) είπε: Ένας άντρας δεν θα ρωτηθεί ως προς το γιατί έδερνε την γυναίκα του."

Bukhari (72:715) - Μια γυναίκα ήρθε στον Μωάμεθ παρακαλώντας να σταματήσει ο σύζυγός της να την χτυπάει. Το δέρμα της ήταν μελανιασμένο τόσο άσχημα που αυτό περιγράφονταν ως πιο "πράσινο" από το πράσινο πέπλο που φορούσε. Ο Μωάμεθ δεν επέπληξε τον σύζυγό της, αλλά, αντίθετα, διέταξε να επιστρέψει σ’ αυτόν και να υποκύψει στις σεξουαλικές επιθυμίες του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου