Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Νιγηρία: 20 νεκροί σε επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων




Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλάνων στην ομόσπονδη πολιτεία Ταράμπα της κεντρικής Νιγηρίας, έγινε σήμερα γνωστό από μέλος σωστικών συνεργείων.

"Έχουμε ανακαλύψει ως τώρα 20 πτώματα" στην τοποθεσία Βουκάρι, 200 χλμ. από το Τζαλίνγκο, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ταράμπα, διευκρίνισε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας.

"Συνεχίζουμε να ψάχνουμε για πτώματα" στην πόλη, πρόσθεσε ο διασώστης.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η επικήδεια πομπή ενός παραδοσιακού αρχηγού της εθνότητας Τζουκούν, τα μέλη της οποίας είναι στην πλειονότητά τους χριστιανοί, διέσχισε μια μουσουλμανική συνοικία φωνάζοντας συνθήματα που οι μουσουλμάνοι θεώρησαν προκλητικά, εξήγησαν κάτοικοι.

Οι εντάσεις ανάμεσα στης δύο κοινότητες έχουν αναζωπυρωθεί από το Φεβρουάριο στο Βουκάρι, μια πόλη με κυρίως χριστιανούς κατοίκους. Φονικές συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει τότε ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους έπειτα από ένα καβγά για τη χρήση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου από τις ομάδες των δύο κοινοτήτων, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=276397

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου