Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ για την απόπειρα επιθέσεων...

...με παγιδευμένα πακέτα.

Το θέμα της έκρηξης στο Παγκράτι παραμένει στις βασικές ειδήσεις της διεθνούς επικαιρότητας αφότου αποκαλύφθηκε ότι το ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα προοριζόταν για τον Νικολά Σαρκοζί και τα άλλα, τις πρεσβείες του Μεξικού, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. «Πακέτο με εκρηκτικά με προορισμό τον Σαρκοζί εντοπίστηκε στην Ελλάδα» επισημαίνει ενδεικτικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde, που περιέχει λεπτομερές ρεπορτάζ για το θέμα. Το γαλλικό αγγλόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο France 24 αξιολογεί πρώτο το θέμα στην ιστοσελίδα του και τρίτο η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, που παρουσιάζει εκτενή αναφορά.
Με έμφαση αναφέρονται στο γεγονός τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης : «o Νικολά Σαρκοζί ανάμεσα στους στόχους πακέτων-βομβών στην Ελλάδα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το BBC ενώ ο Guardian τονίζει: «Η ελληνική αστυνομία σταμάτησε παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο παραλήπτης του οποίου ήταν ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ενώ ένα άλλο εξερράγη σε εταιρία ταχυμεταφορών στην Αθήνα».

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «η ελληνική αστυνομία σταματά πακέτο-βόμβα με παραλήπτη τον Σαρκοζί».

«Ένα άτομο τραυματίστηκε σε έκρηξη παγιδευμένου δέματος στην Ελλάδα» και «δύο συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία» αναφέρει το CNN και προσθέτει ότι τα δύο δέματα είχαν στόχο την βελγική και την ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα.


http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_7796.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου