Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κύμα βίας στο Ρίο Ντι Τζανέιρο

ImageΣυμμορίες σχετιζόμενες με εμπόριο ναρκωτικών πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεωνπυροβολώντας εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Rio de Janeiro στη Βραζιλία, και πυρπολώντας τουλάχιστον 5 λεωφορεία και 11 αυτοκίνητα σε άλλες περιοχές της πόλης τις τελευταίες ημέρες.
Οι επιθέσεις οργανώθηκαν από φυλακισμένους οι οποίοι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο στο σχέδιο μετακίνησής τους από τοπικές φυλακές σε φυλακές άλλων πολιτειών της χώρας. Ο Jose Mariano Beltrame γενικός διευθυντής ασφαλείας του Rio δήλωσε πως οι επιθέσεις οργανώθηκαν από δύο αντίπαλες συμμορίες οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίησή τους. 
Ο Beltrame δήλωσε ακόμη πως κινητοποίησε όλη την αστυνομική δύναμη του Rio σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την τάξη και ιδιαίτερα στις 17 συνολικά περιοχές που είναι γνωστές ως Φαβέλες. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Lula da Silva δήλωσε πως είπε στον υπουργό δικαιοσύνης να παρακολουθήσει την κατάσταση στην πόλη αυτή και να διαθέσει ότι μέσα κρίνει αυτός απαραίτητα. Το Rio de Janeiro πρόκειται να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου