Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές χρησιμοποίησαν οι βορειοκορεάτες στην επίθεση

Περισσότερες πληροφορίες γίνονται κάθε μέρα γνωστές για την πρόσφατη βορειοκορεατική επίθεση με βλήματα πυροβολικού στο νοτιοκορεατικό νησί Yeonpyeong. Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου η νοτιοκορεατική κυβέρνηση επέδειξε στο κοινό τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησε το βορειοκορεατικό πυροβολικό.
Όπως αποδείχτηκε οι βορειοκορεάτες χρησιμοποίησαν κυρίως ρουκέτες των 122 χλστ οι οποίες εκτοξεύτηκαν από τους πολλαπλούς εκτοξευτές που το 4ο βορειοκορεατικό Σώμα Στρατού μετέφερε από την ενδοχώρα εκείνο το πρωί αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Τα βλήματα αυτά μεταξύ άλλων ήταν εξοπλισμένα και με θερμοβαρική κεφαλή για την πρόκληση όσο το δυνατό μεγαλύτερης καταστροφής.
Συνολικά 18 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών των 122 χλστ χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που αντιπροσωπεύουν την μισή από τη συνολική δύναμη πολλαπλών εκτοξευτών αυτού του διαμετρήματος που διαθέτει το 4ου βορειοκορεατικό Σώμα Στρατού.  Συνολικά 20 ρουκέτες που δεν είχαν εκραγεί συγκεντρώθηκαν από το Στρατό της Νοτίου Κορέας μετά την επίθεση.
Μία ακόμη είδηση που αποδεικνύει κατά τους αναλυτές ότι η επίθεση είχε την έγκριση της ανώτατης ηγεσίας της χώρας είναι ότι λίγες μέρες πριν από την βορειοκορεατική επίθεση είχαν επισκεφτεί τις ακτές από όπου εξαπολύθηκε η επίθεση ο ηγέτης της χώρας  Kim Jong-il μαζί με τον διάδοχο υιό του και είχαν συναντηθεί τον διοικητή του 4ου Σώματος Στρατού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου