Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Προειδοποίηση του επικεφαλής Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα προς τους «εχθρούς»

Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί προειδοποίησε σήμερα τους «εχθρούς» του Ιράν «να μην παίζουν με τη φωτιά», μετά τη διπλή επίθεση εναντίον δυο ιρανών πυρηνικών φυσικών, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Μην παίζετε με τη φωτιά, γιατί η υπομονή του ιρανικού λαού έχει όρια και εάν εξαντληθεί οι εχθροί μας θα υποστούν τις συνέπειες», τόνισε ο Σαλεχί χωρίς να κατονομάσει τους «εχθρούς» αυτούς. Ωστόσο, ο όρος αυτός συνήθως χρησιμοποιείται από τους ιρανούς ηγέτες για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ο Μαζίντ Σαχριαρί, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί της Τεχεράνης και μέλος της Ενωσης Πυρηνικών του Ιράν, σκοτώθηκε σήμερα από την έκρηξη βόμβας που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητό του δυο μοτοσυκλετιστές, ενώ κινείτο στη βορειοανατολική Τεχεράνη.
Ο καθηγητής Φερεϊντούν Αμπασί, φυσικός με ειδικότητα στις ακτίνες λέιζερ τραυματίσθηκε σε ανάλογη επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του μπροστά από το πανεπιστήμιο Μπεχεστί, στο οποίο επίσης είναι καθηγητής.
«Ο Σαχριανί ήταν μαθητής μου. Ηταν υπεύθυνος ενός από τα μεγάλα προγράμματα του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας. Υπόσχομαι να δώσω στο ιρανικό έθνος πολλούς Σαχριανί για να τον αντικαταστήσουν», τόνισε ο Σαλαχί και υπογράμμισε ότι το Ιράν «θα επιταχύνει την πυρηνική του πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου