Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο λαός δεν θα κατεβεί αυθόρμητα στους δρόμους παρά μόνο όταν φτάσει “ο κόμπος το χτένι”


Οι νεαροί εγγλέζοι διαμαρτύθηκαν “έμπρακτα” για την ευφυή ιδέα της κυβέρνησής τους να εκτοξεύσει το ύψος των διδάκτρων τους. Οι Ιρλανδοί έδειξαν τον θυμό τους και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και νεώτερα επεισόδια της ιρλανδικής οργής. Οι Πορτογάλοι (οι επόμενοι;) απήργησαν σήμερα και η απεργία τους ήταν “η πιο μεγάλη απεργία που έγινε ποτέ”, σύμφωνα με δήλωση του Τζοάο Προένσα, που είναι γενικός γραμματέας σε μία από τις κυριώτερες συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Εμείς;
Για να πούμε την αλήθεια μόνο το ΚΚΕ κάνει συγκεντρώσεις και πορείες εναντίον του Μνημονίου, του ΔΝΤ και Σία. Η ΓΣΕΕ οργάνωσε τις συγκεντρώσεις της 5ης Μαίου, κι αυτό ήταν όλο. Και εδώ και μήνες έχει εξαγγείλει την επόμενη κινητοποίηση για την 15η Δεκεμβρίου.
Αναρωτιόμαστε συχνά τι συμβαίνει και ο λαός δεν εξεγείρεται εναντίον του Μνημονίου. Μα σχεδόν κανείς από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θέλει τον λαό στους δρόμους να διαδηλώνει. Το ΠαΣοΚ φυσικά όχι. Η ΝΔ το ίδιο. Η ΓΣΕΕ …ποια ΓΣΕΕ;
Ο λαός δεν θα κατεβεί αυθόρμητα στους δρόμους παρά μόνο όταν φτάσει “ο κόμπος το χτένι”. Δεν θα κατεβεί από μόνος του. Κανείς δεν τον καλεί να το κάνει. Και κανείς δεν τον οργανώνει, ώστε να δείξει την αντίθεσή του έμπρακτα με διαδηλώσεις στον δρόμο.
Μια πορεία και μια διαδήλωση χρειάζεται οργάνωση. Χρειάζεται οργανωτικούς πυρήνες αφοσιωμένους στην οργανωτική επιτυχία. Χωρίς μια στοιχειώδη οργάνωση, όχι για πορεία δεν μπορείς να κατεβάσεις κόσμο, αλλά ούτε για καφέ.
Κι εδώ δεν φαίνεται κανείς να θέλει μια τέτοια εκδήλωση της λαϊκής αντίθεσης στα μέτρα και το Μνημόνιο. Οχι να την οργανώσει κιόλας.
ΥΓ. Η Ευρώπη ετοιμάζεται πάντως να δείξει την αντίθεσή της στην λιτότητα, στις 15 Δεκεμβρίου. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου