Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Αδιατάραχτη η υποστήριξή μας απέναντι στη Ν. Κορέα» δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος

ImageΟ αμερικανός πρόεδρος Barack Obama υποσχέθηκε «αδιατάραχτη στήριξη» στη Νότιο Κορέα μετά τον μετά το βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Β. Κορέα εναντίον νοτιοκορεατικού νησιού. Σε συνέντευξή του στο ABC ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τη Β. Κορέα «μια σοβαρή και συνεχιζόμενη απειλή απέναντι στην οποία χρειάζονται πράξεις».
Παράλληλα ο Obama περιέγραψε τη Ν. Κορέα ως ένα σημαντικό σύμμαχο «και ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού». Παρόλα αυτά απέκλεισε κάθε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Β. Κορέας στην παρούσα φάση. Αντίθετα κάλεσε το βασικό σύμμαχο της Β. Κορέας την Κίνα να πιέσει την Pyongyang να υπακούσει στους διεθνείς κανόνες.
Την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τους κορυφαίους πολιτικούς και στρατιωτικούς συμβούλους του για να αναλύσουν την κατάσταση στη Κορεατική χερσόνησο ενώ έχει προγραμματιστεί επαφή και με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Lee Myung-bak για την εξέταση του θέματος. Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποσχέθηκε το σχηματισμό ενός μετώπου το οποίο θα διαμορφώσει μια ενωμένη απάντηση για μια συντονισμένη αντίδραση για το συντονισμό μιας απάντησης σε συνδυασμό με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ν. Κορέας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου