Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στο χειρότερο σημείο η ασφάλεια στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Πεντάγωνο

ImageΤα υψηλότερα επίπεδα αγγίζει η βία στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την περιοδική έκθεση του Πενταγώνου προς το Κογκρέσο.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα βίαια περιστατικά από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 300%, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε το 2007.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει ακόμη πως το Ιράν εξακολουθεί να προμηθεύει με όπλα και να εκπαιδεύει τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, καθώς και ότι ενώ η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τον στρατό του Πακιστάν έχει βελτιωθεί, οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να έχουν περιοχές, όπου δρουν με ασφάλεια, στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, γεγονός που παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την εδραίωση της ασφάλειας.
Σε ό,τι αφορά την πολιτική σκηνή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, παρά τις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, υπάρχουν αμφιβολίες για τη δέσμευσή της να τερματισθεί η ατιμωρησία, αλλά και να προσαχθούν οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η εκτεταμμένη διαφθορά, μάλιστα, θεωρείται ότι υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την εδραίωση της ασφάλειας και την τόνωση της ανάπτυξης στο Αφγανιστάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15692&Itemid=137

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου