Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σε ανάλυση του κόστους για τις μελλοντικές ΟΜΤ προχωρά ο Στρατός των ΗΠΑ


ImageΣε ανάλυση του κόστους εκσυγχρονισμού και εξοπλισμού των Ομάδων Ταξιαρχιών Μάχης προχώρησε ο Στρατός των ΗΠΑ και της στρατιωτικής ωφέλειας των συστημάτων του προγράμματος Future Combat Systems.
Τον Δεκέμβριο θα υπάρξει σύγκληση της Επιτροπής Αμυντικών Προμηθειών. Σημαντικό κομμάτι αυτού του προγράμματος είναι η Συλλογή Διασύνδεσης Δικτύου, επί της οποίας διασυνδέονται το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπολογιστή και ο Χερσαίος Τακτικός Ασύρματος, ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί τμήμα του Διακλαδικού Τακτικού Ασύρματου Συστήματος.
Ενώ όλοι συμφωνούν ότι η Συλλογή Διασύνδεσης Δικτύου προσφέρει μεγάλες δυνατότητες, η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Για το Οικονομικό Έτος 2011 ο Αμερικανικός Στρατός αιτήθηκε 683 εκατομμύρια δολάρια για τον εξοπλισμό δύο ταξιαρχιών με συστήματα – τμήματα του FCS και το 50% περίπου αυτού του ποσού να αφορά τον εκτοξευτή πυραύλων NLOS, η εξέλιξη του οποίου έχει τερματιστεί.
Κάθε συλλογή αυτών των συστημάτων περιλαμβάνει 81 συλλογές ολοκλήρωσης δικτύων, 29 συλλογές αισθητήρων για κατοικημένες περιοχές που δεν απαιτούν άμεση επίβλεψη από τους χειριστές τους, 13 συλλογές αισθητήρων παρόμοιας λογικής με τους προηγούμενους αλλά για τακτικό επίπεδο, 23 Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα κατηγορία Class 1 και 38 τηλεκατευθυνόμενα οχήματα εδάφους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου