Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο Κόκκινος Νοέμβρης των ΗΠΑ

Λίγες ήμερες μετά τον εντοπισμό ενός μυστήριου ίχνους υδρατμών έξω απο τις ακτές του Los Angeles, ειδικοί αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά τις φήμες ότι το συμβάν προκλήθηκε έπειτα από εκτόξευση  κινεζικού βαλλιστικού πυραύλου. Οι φήμες λένε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από ένα κινεζικό πυρηνικό υποβρύχιο, που βρισκόταν μόλις 35 μίλια από την ακτή της Καλιφόρνια. Φαίνεται, ότι οι θεωρίες συνωμοσίας του Ψυχρού πολέμου, μετατρέπονται σε πραγματική πολεμική διαμάχη του 21ου αιώνα.
Ήταν την ώρα του ηλιοβασιλέματος της 8ης Νοεμβρίου, όταν ο κάμεραμαν μέσα από το ελικόπτερο του CBS, έπιασε μία λάμψη στον αέρα που άφηνε πίσω της υδρατμούς. Έμοιαζε πολύ με ρουκέτα ή με μεγάλο βαλλιστικό πύραυλο. Το μυστήριο άρχισε να περιπλέκεται, όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (NORAD) επιβεβαίωσε ότι δεν γινόταν καμία αμερικανική πυραυλική άσκηση πουθενά στην περιοχή και ότι και αυτοί νιώθουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από αυτό το ίχνος υδρατμών.
Οι ανακοινώσεις που εξέδωσε η NORAD της επόμενες δύο ημέρες στους LA Times, έμοιαζαν περισσότερο με  σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτό της Χολιγουντιανής ταινίας  Men in Black. « Δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τη φύση του γεγονότος… μπορούμε όμως να σας διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για το έθνος μας». Έπειτα, στις 10 Νοεμβρίου, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι επρόκειτο για ένα απλό αεροπλάνο.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση οδήγησε τους ειδικούς, στο να κατακλύσουν  την μπλογκόσφαιρα υποστηρίζοντας, ότι κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τέτοιο ίχνος(φωτο). Μέχρι στιγμής ένας ειδικός στην πυραυλική τεχνολογία από το MIT, ένας κορυφαίος αναλυτής από την Ομάδα Άμυνας Jane και ένας πρώην πρέσβης του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εκτόξευση  πυραύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα παιδιά που βρίσκονται  στα σκοτεινά δωμάτια του αμερικανικού ναυτικού καθώς και του Βρετανικού, έχουν πάρει στα σοβαρά ότι τη «δουλειά» την έκανε το κινέζικο ναυτικό.
ΣΣ: Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο The First Post στις 19 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν απο το ξέσπασμα της χθεσινής κορεατικής κρίσης.


http://www.antinews.gr/?p=72914

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου