Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Το Ιράν στη σταθεροποίηση του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι ανέφερε την Παρασκευή ότι το Ιράν έχει να διαδραματίσει έναν ρόλο στην σταθεροποίηση του Λιβάνου. 
"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει έναν φυσικό ρόλο στην περιοχή, ιδιαίτερα στην επίλυση των κρίσεων και στην ενίσχυση της σταθερότητας στο Λίβανο" δήλωσε ο Σάαντ Χαρίρι, σε σημερινή συνέντευξή του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, την παραμονή της επίσκεψης του στο Ιράν. 

Ο Σάαντ Χαρίρι θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ένα μήνα μετά από την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στον Λίβανο. 

"Η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική λόγω της χρονικής στιγμής καθώς ο Λίβανος βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας του αναμενόμενου κατηγορητήριου του ειδικού Δικαστηρίου για τον Λίβανο" ανέφερε υπουργική πηγή του Λιβάνου. 

"Οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να συμβιβάσουν τις απόψεις ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και στον Σάαντ Χαρίρι" σημείωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι σε αντάλλαγμα "ο Σαάντ Χαρίρι θα στηρίξει την ανάπτυξη των πολιτικών και ειρηνικών πυρηνικών δυνατοτήτων στο Ιράν". 
http://www.athina984.gr/node/127514

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου