Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Το Ισραήλ κατηγορεί τον Πάπα πως ήταν μέλος της Χιτλερικής Νεολαίας!

Διαψεύδει το Βατικανό - Επιμένει το Ισραήλ

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος δεν ανήκε ποτέ στη Χιτλερική Νεολαία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, διαψεύδοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα διεθνή ΜΜΕ.
«Θα ήθελα να διευκρινίσω σχετικά με τα ψέματα τα οποία γράφτηκαν από τον ισραηλινό και διεθνή Τύπο. Αυτός (ο Πάπας) δεν ήταν ποτέ στο κίνημα αυτό. Δεν ήταν ποτέ στο κίνημα αυτό της νεολαίας που συνδέθηκε ιδεολογικά με τον ναζισμό», σημείωσε ο Λομπάρντι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πάπας όταν ήταν νέος «είχε στρατολογηθεί ενάντια στη θέλησή του σε μονάδα της αντιαεροπορικής άμυνας που ήταν επιφορτισμένη με την προστασία πόλεων». «Όλα βρίσκονται στη βιογραφία του», συνέχισε.
Ο Λομπάρντι επέμεινε επίσης στο γεγονός ότι εκείνη την εποχή ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ ήταν «ένας νεαρός σπουδαστής ιερατικής σχολής, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της αντιαεροπορικής άμυνας».
«Για σύντομη περίοδο, κρατήθηκε από τους Αμερικανούς στο τέλος του πολέμου και μετά τη σύντομη αυτή κράτηση, επέστρεψε στην ιερατική σχολή», επισήμανε.
Ο Λομπάρντι απέρριψε επίσης τις επικρίσεις που έγιναν στον Ποντίφικα όσον αφορά την ομιλία του τη Δευτέρα στο Γιάντ Βασέμ, το μνημείο του Ισραήλ για τα έξι εκατομμυρια εβραίους που σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, λέγοντας ότι ο Πάπας έχει αναφερθεί στο θέμα της εθνικότητάς του πολλές φορές στο παρελθόν, κυρίως στη διάρκεια της επίσκεψής του στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς το 2006.
«Δεν σκέφτηκε ότι κάθε φορά πρέπει να επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του όλα τα σημεία για την τραγωδία του Ολοκαυτώματος», σημείωσε ο Λομπάρντι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
«Με όλον τον σεβασμό στην Αγία έδρα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το βάρος που φέρει ως νεαρός Γερμανός που εντάχθηκε στη Χιτλερική Νεολαία και ως άτομο που εντάχθηκε στον στρατό του Χίτλερ, ο οποίος ήταν ένα εργαλείο εξόντωσης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κνεσέτ Ρόιβεν Ρίβλιν, επικρίνοντας τον Πάπα για την ομιλία του τη Δευτέρα στο Γιαντ Βασέμ.
«Ήρθε και μας είπε, σαν να ήταν ιστορικός, κάποιος που κοιτάζει από το περιθώριο, για πράγματα που δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί. Τι μπορεί να κάνει κανείς; Ήταν μέρος των πραγμάτων αυτών», πρόσθεσε ο Ρίβλιν σε δηλώσεις του στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_6914.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου