Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μεϊμαράκης: "Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα"

"Η Ελλάδα, ίσως, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που τα αεροπλάνα της πετούν τόσο πολύ. 100.000 ώρες το χρόνο. Τα πλοία μας είναι 250 μέρες το χρόνο στη θάλασσα και ο στρατός ξηράς σε μια διαρκή επαγρύπνηση, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία δαπανά περίπου τα ίδια χρήματα και ίσως περισσότερα, με τη διατήρηση του στρατού κατοχής στην Κύπρο".
Αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του “Εκόνομιστ”. Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει σε κινήσεις που να συνάδουν με ένα κράτος-μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ αλλά και με κράτος το οποίο θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει και ενισχύει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική και πορεία όλων των χωρών της περιοχής, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους.
Τόνισε ότι υπάρχει μια στασιμότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία οφείλεται στην πολιτική και στη συμπεριφορά την οποία έχει αναπτύξει η Τουρκία. Και ζήτησε όπως γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_3904.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου