Ικανός κρίθηκε ο ανθελληνικός οίστρος
του Τρεμόπουλου και της οικολογίας του
Ανακοινώθηκαν τα κόμματα που "πέρασαν" από τον Άρειο Πάγο και που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία των Ευρωεκλογών. Μέσα στους "κομμένους" βρίσκεται και το κόμμα των "Δημοκρατικών" και προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Μάλιστα, η έκπληξη αυτή γίνεται πολύ μεγάλη την στιγμή που το κόμμα του Τρεμόπουλου πέρασε τη διαδικασία και κρίθηκε καθ' όλα "ικανό" για να ζητήσει την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Δεν θα ρωτήσω αν πάμε καλά, δεν θα αναρωτηθώ ούτε θα κρίνω τα περί της απόφασης του Αρείου Πάγου (το απαγορεύει ρητά ο νόμος), αλλά η ηθική υπόσταση του "κοψίματος" του ενός και της "άδειας" προς το άλλο κόμμα, δημιουργεί, αν μη τι άλλο, αισθήματα καθόλου ήπια προς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης η οποία για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει πως είναι τυφλή...
Δήλωση των Δημοκρατικών για τον αποκλεισμό τους από τις Ευρωεκλογές
Αθήνα, 29 Μαΐου 2009
Η προσέλευση των Δημοκρατικών στις κάλπες της 7ης Ιουνίου δεν κατέστη δυνατή διότι ο Άρειος Πάγος δεν προέβη στην ανακήρυξη του ψηφοδελτίου του κόμματος, με την επίκληση «αδυναμιών» κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.
Ενημερώνουμε τους Έλληνες πολίτες ότι κανένα απολύτως πρόβλημα εκλογιμότητας δεν υπήρχε γύρω από τα ούτως ή άλλως διακεκριμένα στην ελληνική κοινωνία πρόσωπα του ψηφοδελτίου μας, ενώ οι Δημοκρατικοί, που ιδρύθηκαν πριν από 4 μήνες, είναι κόμμα νόμιμα αναγνωρισμένο από την ελληνική πολιτεία.
Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου και το περιεχόμενό της. Ούτε έχει νόημα να ασχοληθούμε με την διαδικασία που τηρήθηκε έναντι των Δημοκρατικών στο πλαίσιο του θεσμισμένου προελέγχου των υποψηφιοτήτων. Από αυτήν την διαδικασία οι Δημοκρατικοί απεκόμισαν την αίσθηση που έχει ο Έλληνας πολίτης από τον γνωστό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει το Δημόσιο.
Ωστόσο, τίθεται ξανά επί τάπητος το μείζον ζήτημα που αφορά την ίδια την δομή και την λειτουργία της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Πρόκειται για το ολοένα διευρυνόμενο έλλειμμα δημοκρατικότητας του πολιτεύματος και την μετατροπή του πολιτικού μας συστήματος σε ένα «κλειστό» σύστημα, με πελατειακά και ενίοτε τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Καθεστώτα που αισθάνονται ότι κλονίζονται υπό το βάρος του αδιεξόδου που διακατέχει ολοένα περισσότερο το κοινωνικό σύνολο, υιοθετούν συνήθως αμυντική στάση, αποκτούν αυταρχικά χαρακτηριστικά και προβάλλουν γραφειοκρατικά εμπόδια σε νέες δυνάμεις που εμφανίζονται και απειλούν την κυριαρχία τους.
Οι Δημοκρατικοί είναι βέβαιοι ότι τέτοιες προσπάθειες μόνον να επιβραδύνουν μπορούν την ριζική πολιτική μεταβολή που νομοτελειακά θα επέλθει, με την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων, που θα εκφράζουν την κοινωνική πραγματικότητα.
http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_6748.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου