Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

27 Ιουνίου το "ραντεβού" με την επόμενη σκοπιανή πρόκληση...

Όπως είναι γνωστό στις 27 και 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το άτυπο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών χωρών μελών του ΟΑΣΕ, το οποίο διοργανώνει η ελληνική προεδρία του Οργανισμού, με τη συμμετοχή μάλιστα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον,του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κ.α
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν σήμερα στο Greece Salonika ,το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών "θεωρεί πολύ πιθανό να επιχειρηθεί από πλευράς Σκοπίων η αξιοποίηση της συνόδου για μια ακόμα πρόκληση".
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Αντόνιο Μιλοσόσκι έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να έρθει στην Κέρκυρα. Προβλέπεται πως θα θελήσει να μεταβεί εκεί αεροπορικώς, απευθείας από τα Σκόπια, δημιουργώντας φυσικά ... πρόβλημα, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος στον εθνικό εναέριο χώρο αεροσκαφών που δηλώνουν ως προέλευση «Μακεδονία».
Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποτρέψει ένα γεγονός όπως αυτό που θα μπορούσε να επισκιάσει μια αναμενόμενη επιτυχία της συνάντησης λόγω και του υψηλού επιπέδου στο οποίο αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν όλες οι χώρες μετά την πρόθεση της κ.Κλίντον να παραβρεθεί η ίδια αντί κάποιου υφυπουργού εξωτερικών.
Πληροφορίες από τα Σκόπια πάντως θέλουν τον υπουργό εξωτερικών της ΠΓΔΜ να θεωρεί τη συνάντηση της Κέρκυρας ως μια καλή ευκαιρία να προβληθούν εκ νέου οι θέσεις της χώρας του...

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/05/27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου