Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Εκτός νόμου όποιος δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν είναι «εβραϊκό κράτος»

Η Ισραηλινή κυβέρνηση προωθεί τελευταία μια σειρά νομοθετικών πράξεων που αποσκοπούν στη φίμωση των Αράβων πολιτών στη χώρα.
Με μια ψηφοφορία 47 έναντι 34, η Κνεσέτ (το ισραηλινό κοινοβούλιο) έδωσε την αρχική έγκριση για ένα νέο νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί τον χαρακτηρισμό του καθεστώτος του Ισραήλ ως μη «εβραϊκού κράτους» και η πράξη θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους. Το νομοσχέδιο είχε προφανή στόχο τους ισραηλινούς πολίτες που είναι Άραβες στη καταγωγή και έχουν αντιρρήσεις για τον χαρακτηρισμό αυτό, διότι τους καθιστά αυτόματα πολίτες δεύτερης κατηγορίας στη χώρα. To νομοσχέδιο είχε την έντονη κριτική από τμήματα........... της ισραηλινής Αριστεράς, που διαφωνούν βέβαια με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να αποτελεί εβραϊκό κράτος, αλλά θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι "παρανοϊκός" και δημιουργεί "αστυνόμευση της σκέψης”.
Ήταν το τρίτο νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα που είχε φανερό στόχο την Αραβική μειονότητα του Ισραήλ. Την Κυριακή μια επιτροπή ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλει φυλάκιση σε κάθε Άραβα που θα συλλαμβάνεται να τιμά την μνήμη της «Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ», ως «Nakba", ή αλλιώς «ημέρα καταστροφής» για τους Παλαιστινίους. Οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου δήλωσαν, πως οι πορείες διαμαρτυρίας για την Nakba ήταν μια απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ.
.
Την αμέσως επόμενη ημέρα, το εθνικιστικό κόμμα Yisrael Beiteinu υπόσχεται στην εκστρατεία του να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο, μέσω του οποίου θα υποχρεώνονται όλοι οι Άραβες να ορκίζονται πίστη στο Ισραήλ ως "εβραϊκό, σιωνιστικό" κράτος, με την απειλή, σε αντίθετη περίπτωση, να τους αφαιρείται η ιδιότητα του πολίτη. Τέτοιες κινήσεις δεν είναι πρωτάκουστες στην ιστορία του Ισραήλ, αλλά η εκλογή μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης φέτος, φαίνεται να έχει γεννήσει πολλά φιλόδοξα νομοσχέδια, τα οποία θα περιορίζουν τα δικαιώματα των ισραηλινών Αράβων ώστε να μη μπορούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση.
Το ανωτέρω άρθρο αλιεύτηκε από τον Πατρίκιο στο Anti-War.com
ΣΧΟΛΙΟ:
Γνωρίζοντας ποιος είναι «ο ιθύνων νους» πίσω από την πολιτική των Σκοπίων αλλά και της Τουρκίας, ας σκεφτούν οι φίλοι μας οι Σκοπιανοί πολίτες οι οποίοι είναι αλβανικής ή οποιασδήποτε άλλης καταγωγής, τι πρόκειτε να συμβεί, αν κατάφερναν τελικά οι εθνικιστές των Σκοπίων να πάρουν τον χαρακτηρισμό που ζητούν, να θεωρούνται δηλαδή Μακεδόνες.
Αυτό που θα μπορούσε επακολουθήσει, εύκολα μπορεί κανείς να το συμπεράνει, θα είναι οι "εθνικές εκκαθαρίσεις", όπως έκαναν και οι Νεότουρκοι με τους Έλληνες, Αρμένιους κ.λ.π.

Η μέθοδος είναι πάγια. Και ο «ο ιθύνων νους» είναι πάντα Ο ΙΔΙΟΣ.

http://ventetta.blogspot.com/2009/05/blog-post_9131.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου