Μουσουλμανική επίθεση φιλίας!!!
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι που ζουν παράνομα στην Ελλάδα, απαιτώντας την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων τα οποία "ξεπήδησαν" αμέσως μετά το επικαλούμενο "σχίσιμο" του Κορανίου και τα επεισόδια που ακολούθησαν με καθαρά δική τους ευθύνη, στο κέντρο της Αθήνας το οποίο και έχουν μετατρέψει σε ένα "γκέτο" όπου η παρανομία είναι το μόνο που μπορεί να συναντήσει ο κάθε περαστικός.
Επικαλούμενος τις καλές διαθέσεις των Ελλήνων πολιτών και δηλώνοντας πως αισθάνονται Έλληνες και οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι, ο κ. Ελγαντούρ δηλώνει πως η συγκεκριμένη προσφυγή αποτελεί μία κίνηση ανάγκης προκειμένου να αποκτηθούν τα δικαιώματα των μουσουλμάνων!
Ο κύριος Ελγαντούρ δεν διστάζει μάλιστα να μας "κοινοποιήσει" τις προθέσεις "διαφόρων" (όπως των ΗΠΑ) για προσέγγισή τους και λύση των προβλημάτων τους, ΄δημιουργώντας έτσι ο ίδιος πολύ επικίνδυνα μία "απειλή" κατά της χώρας μας, θέλοντας να μας πείσει πως δεν έχει συμπράξει με κινήσεις ανθελληνικές που θα έβλαπταν το κύρος και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, αφήνοντας ταυτόχρονα αιωρούμενο τον μελλοντικό "εκβιασμό" περί πιθανής εναντίωσης και καταγγελίας της χώρας μας...
Η "επίθεση φιλίας" την οποία επικαλείται ο "αρχηγός" των λαθρομεταναστών μουσουλμάνων δεν δείχνει να πείθει τους Έλληνες πολίτες (πλην των πολυπολιτισμικών και διάφορων συνιστώντων αλλά και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίοι δείχνουν να έχουν θυμώσει από την συγκεκριμένη προσφυγή των λαθρομεταναστών και είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη εξέλιξη να "πυροδοτήσει" αλλά και να "συσπειρώσει" τις δικαιολογημένες φοβίες του Ελληνικού πληθυσμού απέναντι στους λαθρομετανάστες.
Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση (μέχρι στιγμής) και διόλου απίθανο το συγκεκριμένο γεγονός να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης λίγο πριν τις Ευρωεκλογές. Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται πως η "επίθεση φιλίας" είναι ικανή να αντιστρέψει τις μέχρι στιγμής "δημοσκοπήσεις" εάν ο πρωθυπουργός της χώρας αποφασίσει να πάρει Ελληνική θέση απέναντι στους λαθρομετανάστες που όντας παράνομοι σύρουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την χώρα που τους ανέχεται και τους δίνει όσα μπορεί προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν (αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις να ακμάσουν οικονομικά).
«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν. Έχουμε πέσει κάτω από το μηδέν. Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μας έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”. Γιατί είμαστε Έλληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.
Την πρόθεση για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν δεν ικανοποιηθεί σύντομα το αίτημα για δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, αποκαλύπτει μέσω της «Κ» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αναφέρει, θέτοντας ως «διορία» την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σχετική επιστολή της Ένωσης. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η τελευταία μας ελπίδα», τονίζει ο κ. Ελγαντούρ. «Εάν και από εκεί δεν έχουμε απάντηση ή εάν δούμε ότι, παρά τη θετική του στάση, εξακολουθεί να μην γίνεται τίποτα, ο μόνος δρόμος είναι τα ευρωπαϊκά όργανα».
Ήδη, πάντως, μέσω ειδικών ιστοσελίδων (όπως του δημοφιλούς greeksrethink.com), οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους Έλληνες «αδερφούς» τους του εξωτερικού. Η παγκόσμια κοινότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων είναι πολυπληθής και διασκορπισμένη σε κάθε γωνιά του πλανήτη (Καναδάς, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία και αλλού). «Τους ζητάμε υποστήριξη στον αγώνα μας», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος. «Αρχικά, απλώς να ρωτήσουν τους παπάδες στις ενορίες τους εάν θα δέχονταν τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα». Δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος έκανε λόγο για «αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στον Θεό του», οι Έλληνες μουσουλμάνοι έχουν εξασφαλισμένη τη θετική απάντηση των ιερέων.
«Ακούστε, τα πράγματα είναι απλά», λέει ο κ. Ελγαντούρ. «Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι άρχισε να δρομολογείται η ανέγερση ισλαμικού τεμένους, αλλά ακόμα είμαστε στα λόγια. Θεωρώ ότι δεν είναι αίτημα μόνο δικό μας, αλλά κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη».
Η Αθήνα, μια πόλη στην οποία ζουν σήμερα περισσότεροι από 700.000 μουσουλμάνοι, αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί και μουσουλμανικό νεκροταφείο. Για τις λατρευτικές τους ανάγκες, οι μουσουλμάνοι εξυπηρετούνται σήμερα από τα περίπου 100 άτυπα τζαμιά που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, σε διαμερίσματα, γκαράζ, αποθήκες και υπόγεια. Ακόμα κι αυτός ο τρόπος άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων, πάντως, δεν γίνεται ανεμπόδιστα. Πριν από λίγους μήνες, η Νομαρχία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα 60.000 ευρώ και 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη υπόγειου πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία που χρησιμοποιείτο σαν άτυπο τζαμί, επειδή δεν υπήρχε ειδική άδεια «ευκτήριου οίκου». Η απόφαση αυτή είχε πυροδοτήσει μια από τις μαζικότερες (έως τότε) κινητοποιήσεις μουσουλμάνων στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή άνω των 1.000 πιστών, οι οποίοι ζητούσαν αξιοπρεπή χώρο λατρείας.
Όλοι θυμόμαστε τις έντονες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων της Παιανίας, όταν το 2000, με τον νόμο 2833, είχε αποφασιστεί η εγκατάσταση στην περιοχή Ισλαμικού Κέντρου και τεμένους με έξοδα που θα επωμίζονταν η Σαουδική Αραβία. Το έργο ποτέ δεν υλοποιήθηκε και το μόνο που θυμίζει σήμερα εκείνη την ιστορία είναι ο σταυρός στις πλαγιές του βουνού που εξακολουθεί να υποδέχεται κάθε έναν που αφήνει το αεροδρόμιο με κατεύθυνση την Αθήνα.
Όμως, ούτε το τελευταίο «κεφάλαιο» της ιστορίας φαίνεται να έχει αίσιο τέλος για τη μουσουλμανική κοινότητα. Πρόκειται για το σχέδιο, που το 2006 ψηφίστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο το ισλαμικό τέμενος θα αναγειρόταν σε ναυτική βάση στον Βοτανικό (στην οποία σήμερα λειτουργεί σούπερ μάρκετ και γραφεία του Πολεμικού Ναυτικού), ενώ προβλέπονταν μια σειρά από ασφαλιστικές δικλίδες για την αποφυγή «καπελώματος» από το εξωτερικό, όπως το να είναι ο ιμάμης υπάλληλος του κράτους. «Στην αρχή, μάς είχαν πει ότι επρόκειτο για ένα οικόπεδο 57 στρεμμάτων. Από συζήτηση σε συζήτηση, και όσο άλλαζαν οι υπουργοί, η έκταση μειωνόταν, τελικά μείναμε στα 16 στρέμματα. Ας είναι και 16 μέτρα, μόνο να μας το φτιάξουν επιτέλους», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Ελγαντούρ.
Δύσκολα... Το Ναυτικό διαμηνύει ότι χρειάζεται 5 εκατ. ευρώ για να μετεγκατασταθεί αλλού, χρήματα που κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει. «Τους είπαμε να κινητοποιήσουμε εμείς τον κόσμο μας, να τα βρούμε εμείς και να τους το δώσουμε, αλλά μας απάντησαν ότι αυτό είναι “αμαρτία”... Τα χρήματα όμως δεν μπορούν να τα μαζέψουν». Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα, αντί να λύνονται, συσσωρεύονται. Απαντώντας σε πρόσφατη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλή Κοροβέση, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το εάν η ανέγερση του τεμένους εγείρει θέμα ασφάλειας της Βάσης. «Τώρα ξαφνικά φοβούνται μήπως πάνε οι μουσουλμάνοι στο σούπερ μάρκετ και κλέβουν τα ρύζια και τα μακαρόνια;», λέει σκωπτικά ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος. Η επιστολή, πάντως, που έχουν στείλει στον νυν υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, παραμένει χωρίς απάντηση.
«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν. Εχουμε πέσει κάτω από το μηδέν. Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μας έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”. Γιατί είμαστε Έλληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.
Απο το μπλογκ Kostasxan-Ας μιλήσουμε επιτέλους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου