Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Να τελειώνουμε με τον Τρεμόπουλο

Διαβάζω και στη http://www.zougla.gr/news.php?id=43039 ένα ακόμη άρθρο, από την εκστρατεία υπερπροβολής του φίλου μας Μιχάλη Τρεμόπουλου, πάνω στον οποίο "πέσανε" όλοι, να "τον φάνε".Τι λέει ο Μιχάλης:
«Εγώ δεν γεννήθηκα σε καμιά γωνιά αποστειρωμένη. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, τους ξέρουμε, είναι δίπλα μας, είναι γείτονές μας, φίλοι μας, συμφοιτητές μας. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για μια πραγματικότητα. Υπάρχει μειονότητα στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν άλλη εθνική συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι εμείς θα τους εξοντώσουμε. Δεν θα κάνουμε κανένα καινούριο Μακεδονικό Αγώνα. Άρα, λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς, οι οποίοι θέλουν εθνική εκκαθάριση, ή τη λογική της συνύπαρξης», κατέληξε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πράσινων.
Να τα ξαναπούμε λοιπόν για χιλιοστή φορά, μπας και γεμίσει το κεφάλι των ημιμαθών, που πέφτουν σε παγίδες:
-Φυσικά και οι Σκοπιανοί είναι φίλοι μας. Φυσικά και δεν θα κάνουμε κανέναν Μακεδονικό αγώνα. Μακεδόνες, είμαστε τα 2,5 εκατομμύρια που ζούμε στους 13 νομούς της Μακεδονίας. Δεν είμαστε εμείς που ενοχλούμε τους Σκοπιανούς! Εμείς, είχαμε το 1912 μια εφημερίδα, που λεγόταν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και γραφόταν φυσικά, στα Ελληνικά. Οι κάτοικοι βορείως των συνόρων μας αυτοαποκαλούνταν "Σλάβοι", μιλούσαν σλαβικά και είχαν σλαβική συνείδηση. Κανένας τότε, στο Ουσκούπ (Σκόπια) δεν ...φανταζόταν ότι ανήκει στην ίδια φυλή με τον Αριστοτέλη και το Φίλιππο, που ήταν Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες.
-Φυσικά και δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε εμείς με τους Σλάβους γείτονές μας. Αυτοί θυμήθηκαν ξαφνικά, ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι που ο ιστορικός ηγέτης τους Κίρο Γκλιγκόρωφ, διέψευσε με τον γλαφυρότερο τρόπο: "δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, είμαστε Σλάβοι που ήρθαμε στη Βαλκανική τον 11ο μ.Χ. αιώνα". Τόσο απλή είναι η αλήθεια.
-Φυσικά και καθένας έχει δικαίωμα να θεωρεί ότι δεν είναι εθνικά Έλληνας ! Με το ζόρι Έλληνας δεν γίνεται ! Φυσικά και ο Βοσκόπουλος ας πούμε, δεν είναι εθνικά Έλληνας. Σίγουρα είναι κάτι άλλο, ας είναι ό,τι θέλει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. Οι γεωγραφικοί τόποι δεν γεννούν έθνη! ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ.
-Φυσικά και δεν μας πέφτει λόγος, για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου, φυσικά και θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις, φυσικά και μπορεί ο Παρίσης, να μιλά το γλωσσικό του ιδίωμα και να χορεύει ζάραμο, αντί για τσάμικο. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ". ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ή ο,τι άλλο θέλει.
-Φυσικά και υπάρχει μειονότητα στη Θράκη ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ. Καμιά άλλη λέξη δεν μπορεί να την προσδιορίσει, στον αιώνα τον άπαντα. Και φυσικά τα αδέρφια μας στη Θράκη, και δικαιούνται και απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, με οποιαδήποτε άλλη ομάδα πληθυσμού και ίδιες ελευθερίες. Κανείς δεν τους εμποδίζει να μιλούν την Τουρκική ή την Πομάκικη γλώσσα ! Κάθε άλλη συζήτηση περιτεύει.
ΣΥΝΟΨΗ: ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ. Άλλοι προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία, με γελοιότητες. Τα φώτα λοιπόν, στη δική τους ψυχοπαθολογική εμμονή, να ταυτιστούν με τον Αριστοτέλη και τους άλλους Μακεδόνες Έλληνες.

http://taxalia.blogspot.com/2009/05/blog-post_4550.html

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ- ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ- ΟΝΣΟΥΛΟΓΛΟΥ- ΤΡΙΑΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 2008, ΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ 37% !), ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ “KINEITAI” ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΠΑΣΟΚ)!!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ blog-s ;;;

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή