Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ο Ομπάμα θέλει να επιβάλει την "Παγκόσμια Δικαιοσύνη"!

Σε εφαρμογή η παγκόσμια κυβέρνηση;
Στο πλαίσιο της γενικότερης αλλαγής πολιτικής που ξεκίνησε ο Ομπάμα στο θέμα της αντιμετώπισης της «παγκόσμιας τρομοκρατίας» και του περιορισμού του αμφιλεγόμενου ρόλου της CIA , το FBI φαίνεται να αναλαμβάνει πλέον αναβαθμισμένο και σημαντικά μεγαλύτερο ρόλο. Στόχος να αντικατασταθούν οι σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA από διάφανες έρευνες και νομικές διαδικασίες.
Οι πράκτορες του FBI θα αποκτήσουν κεντρικό ρόλο, ακόμη και εκτός των Αμερικανικών συνόρων και στο εξής θα ερευνούν και θα συλλέγουν στοιχεία έτσι ώστε η όποια δικαστική δίωξη να έχει και θετικό τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή καταδίκη.
Η κίνηση Ομπάμα «παγκόσμια δικαιοσύνη» (global justice) και βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μήνες. Η πολιτική Μπους αντιμετώπιζε την αντιτρομοκρατία ως στρατιωτικό μάλλον και όχι ως νομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να περιορισθεί ο ρόλος του «νομότυπου» FBI μετά την 11/9 και να οδηγηθεί η Αμερική σε μεθόδους τύπου Γκουαντάναμο, στις «σκληρές» ανακρίσεις, στα βασανιστήρια και στις φυλακίσεις χωρίς δίκη.
Αν ισχύσει η «παγκόσμια δικαιοσύνη», τότε όλοι οι ύποπτοι θα καταλήγουν οπωσδήποτε σε κάποιο δικαστήριο είτε αυτό είναι στην Αμερική είτε οπουδήποτε αλλού. Όπως δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής αντιτρομοκρατίας, στο εξής οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται ως ύποπτος τρομοκρατίας είτε στο Αφγανιστάν είτε στις ζούγκλες των Φιλιππίνων είτε σε τζαμί στη Νιγηρία… θα καταλήγει σε δικάσιμο.
Στο δρόμο προς μία παγκόσμια κυβέρνηση;
Τα πρώτα δειλά βήματα της εφαρμογής της "παγκόσμιας δικαιοσύνης" περιμένουν να καταμετρήσουν τις αντιδράσεις των υπολοίπων κρατών του πλανήτη. Φυσικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επιθυμεί διακαώς την πλήρη επιτυχία του "νέου προγράμματος" για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας, προκειμένου στη συνέχεια να δώσει την "τεχνογνωσία" των ΗΠΑ και στα άλλα κράτη που θα θελήσουν να ενστερνισθούν τις νέες πρακτικές.
Πού όμως οδηγεί μία "παγκόσμια δικαιοσύνη"; Δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την συνέχεια του συγκεκριμένου σχεδίου (project) διακηρύσσοντας μάλιστα πως έχει ως τελικό στόχο την παγκοσμιοποίηση της διακυβέρνησης κάτω από το πρίσμα μίας παγκόσμιας απειλής: "Επιθυμούν την δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης γι αυτό και θα προσπαθήσουν να μας πείσουν για τα καλά αποτελέσματα αυτού του σχεδίου", δηλώνουν αμερικανοί ακτιβιστές και αντιδιεθνιστές.
Είναι ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου αυτός που θα περάσει στην τελική φάση δημιουγίας μίας παγκόσμιας κυβέρνησης; Ποιές θα είναι οι αντιστάσεις της Ευρώπης; Για άγνωστο λόγο και εντελώς ξαφνικά, ο Καναδάς έχει απαγορεύσει την είσοδο αμερικανών πολιτών χωρίς διαβατήριο...
Δεν δικαιούνται οι ΗΠΑ...
Οι ΗΠΑ δεν δικαιούνται να αναφέρονται στο όποιας μορφής δίκαιο. Έχοντας εξαιρέσει προξικοπηματικά τον εαυτό τους από τις διαδικασίες των διεθνών δικαστηρίων. Η αντίληψη που επιβάλουν για το δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυροτέρου.
Το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί διεύρυνση των Γκουαντάναμο, επιχειρώντας να προσδώσει στην αυθαιρεσία νομότυπη μορφή. Άμεσοι συνεργοί σε αυτό είναι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που συνέδραμαν τις παράνομες ενέργειες της CIA στο έδαφός τους. Αντίστοιχες ευθύνες υπέχει και η Ελλαδική κυβέρνηση, με την "συνεργία" στο σκάνδαλο των Πακιστανών, στην καλυμμένη συγκάλυψη της εγχώριας τρομοκρατίας, με την άρνηση εισαγγελικής έρευνας για τις ξενοκίνητες ταραχές του Δεκεμβρίου.
Η παραίτηση του αρμόδιου επικεφαλής πολιτικής προστασίας μετά τις μεγάλες πυρκαγιές και η παραίτηση του υποδιευθυντού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για λόγους ευθυξίας, καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ηθελημένα αδυνατεί να προασπίσει την εσωτερική τάξη και ασφάλεια.
Οι ΗΠΑ δημιούργησαν, έθρεψαν και γιγάντωσαν την διεθνή τρομοκρατία, για να επιβάλουν την διεθνή μαστρωπία και να μετρέπουν χώρες σε προκεχωρημένα στρατιωτικά προγεφυρώματα.
Μεγάλη είναι η ευθύνη σε αυτό των φασιστικών καθεστώτων της Ρωσίας και της Κίνας. Οι χώρες αυτές οικοδομώντας στον μεγαλοκρατισμό, με την σκλάβωση άλλων χωρών και την κατάλυση των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων συντάσσονται με τις ΗΠΑ στο στρτόπαιδο των διεθνών κανιβάλων, έστω και εάν διακατέχονται από διαμάχες μεταξύ τους, ξένες προς τα συμφέροντα των λαών. Η Ευρώπη αποτελεί μικρότερο εταίρο του διεθνούς καθεστώτος αυθαιρεσίας.
Όλες αυτές οι χώρες κατέλυσαν βάρβαρα τις διακυρήξεις και την αναμφισβήτητη ιστορική προσφαρά τους στην κατεύθυνση της χειραφέτησης των πολιτών. Η σημερινές ΗΠΑ πρόδωσαν τις αρχές της εξαγγελίας της Διακύρηξης Ανεξερτησίας του Γεωργίου Ουάσιγκτον και τους μεγαλειώδεις αγώνες για ελευθερία του Αβραάμ Λίνκολν.
Η Ρωσία καταράκωσε την έννοια της κατάργησης της δουλείας που θέσμισε ο τσάρος Νικόλαος Ι. και τις αρχές που διακύρηξε η Δούμα στην επανάσταση του Απρίλη. Οι Κινέζοι ξεφτύλησαν τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες που προηγήθηκαν.
Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως φέρει η Ευρώπη, ως κοιτίδα του ανθρωπιστικού μηνύματος.
Στα πρόθυρα της επιβολής ενός παγκόσμιου ολοκληρωτικού κράτους, το μήνυμα του Ρήγα Βελεστινλή ξεπερνάει τα σήμερα τα Βαλκάνια, αποκτώντας οικουμενικό χαρακτήρα.
Ο Ελληνισμός -πέρα από τα λάθη, τις ανεπάρκειες, ή ακόμη και τις κακίες που σφράγισαν την πορεία του- οφείλει να αναλογιστεί την υποθήκη, με την οποία η ιστορική διαμόρφωση μηνυμάτων τον έχει χαρακτηρίσει. Δεν θα δεχθούμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι το ανθρωποειδές που σχεδίασαν οι εξουσιαστές στην “νέα” “τάξη” πραγμάτων.

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/05/blog-post_5667.html

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή