Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Σοβαρεύει η υπόθεση με την εύρεση του οπλισμού στη Θράκη

Σε "πολύ σοβαρή" εξελίσεται πλέον η υπόθεση με την ανεύρεση οπλισμού που το πρωί σε σκουπιδότοπο της Θράκης
(την οποία το Greece Salonika μετέδωσε μόλις μισή ώρα μετά το γεγονός).
Αν και στην αρχή εντοπίστηκαν μόνο πέντε βλήματα όλμου και δύο αντιαρματικές ρουκέτες από κατοίκους της περιοχής των Σαππών,οι έρευνες οι οποίες ξεκίνησαν αργότερα και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα στο σημείο από Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και κλιμάκιο του Δ' Σώματος Στρατού, αναφέρουν πλέον τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών, χειροβομβίδες, αντιαρματικά όπλα, τηλεκατευθυνόμενα βλήματα και γενικά μεγάλο όγκο στρατιωτικού υλικού.!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υλικό, το οποίο είχε κλαπεί από στρατιωτική αποθήκη σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης στις 28 Νοεμβρίου του 2008.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εδράζονται στο να εντοπιστεί ποιοι είχαν πραγματοποιήσει την κλοπή και πού σκόπευαν να το διακινήσουν. Ερευνώνται επίσης ποιοι είναι οι πιθανοί δίαυλοι ανεφοδιασμού, σε συνδυασμό με την πρόσφατη δράση τρομοκρατικών ομάδων, όπως η «Σέχτα Επαναστατών».
Την ίδια ώρα όμως ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το ΓΕΣ είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του την... κλοπή από τη στρατιωτική αποθήκη το Νοέμβριο του 2008, αναφέροντας πως έλειπαν από τις εγκαταστάσεις μόνο πέντε βλήματα όλμων. Ωστόσο, μετά την εύρεση του οπλοστασίου στις Σάππες, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στο υλικό που είχε κλαπεί συμπεριλαμβάνονταν και αντιαρματικές ρουκέτες Milan, οι οποίες μπορούν να εκτοξευθούν μόνο από τα ανάλογα συστήματα. Τα ερωτηματικά συνίστανται κυρίως στο γιατί δεν είχε ανακοινωθεί τότε από το ΓΕΣ η κλοπή αυτού του υπερσύγχρονου υλικού.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/02/blog-post_8795.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου