Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η χειροβομβίδα που είχε στόχο την ομαλότητα...

Κλιμακούμενη επίθεση...

Μία χειροβομβίδα έσκασε έξω από ένα Στέκι Μεταναστών, μέσα στο οποίο την ώρα της έκρηξης πραγματοποιούνταν μία συγκέντρωση Αρνητών Στράτευσης. Η χειροβομβίδα δεν πέρασε στο εσωτερικό της αίθουσας (είχε διπλά τζάμια) και έσκασε σε ζαρντινιέρα ακριβώς έξω από το Στέκι Μεταναστών, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές κι ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί περαστικών.
Η ειρηνική ομαλότητα του τόπου, είχε Άγιο!!! Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί η εξέλιξη αυτής της «άνανδρης» επίθεσης, που σαφέστατα είχε σαν στόχο να σκοτώσει και μάλιστα πολλούς ταυτόχρονα.
Διαβάζοντας τα γραφόμενα στο διαδίκτυο, εύκολα παρατηρεί κανείς πως υπάρχει τεράστια σύγχυση και όλοι αποδίδουν ευθύνες σε ακραία ιδεολογικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, όλοι οι συντάκτες των κειμένων παραβλέπουν μία σειρά από μικρολεπτομέρειες. Η προβοκατόρικη ενέργεια, γιατί περί αυτού πρόκειται, σαφέστατα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από νέο-ναζί (μηδενιστική ιδεολογία που συναντάται στα ιδεολογικά άκρα) και σαν στόχο είχε μία ομάδα ανθρώπων που έχουν αρνηθεί να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Η εξαγωγή των συμπερασμάτων είναι πολύ εύκολη και μάλλον καλά υπολογισμένη και καθοδηγούμενη από τους ίδιους τους παρ’ ολίγον δολοφόνους.

Ενώ ο στόχος είναι σαφέστατα η δημιουργία πλήθους νεκρών (αθώων θυμάτων συγκεκριμένου χώρου), ο σκοπός είναι αυτός στον οποίο πρέπει να στοχεύσει η δική μας λογική. Ο στόχος είναι κάτι εφήμερο, κλιμακούμενο που αποσκοπεί στην ολοκλήρωση ενός σκοπού, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν για μία ακόμη φορά η ομαλότητα του τόπου. Κάποιοι προσπαθούν μετά μανίας να δημιουργήσουν (αργά αλλά σταθερά) το κατάλληλο κλίμα, που θα τους επιτρέψει να δικαιολογήσουν μία επανάληψη του Δεκεμβρίου 2008. Κάποιοι δείχνουν να εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να διαταράξουν την (σχετική) ηρεμία που επικρατεί και να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Κάποιοι επιμόνως προσπαθούν να διασαλεύσουν την δημοκρατική τάξη (καλή ή κακή, δεν παύει να είναι δημοκρατία που ψήφισαν οι πολίτες, δηλαδή οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας) και να εγκαθιδρύσουν τις δικές τους περιοχές, τους δικούς τους νόμους και να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο σκέψης.
Η απόπειρα διασάλευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος έχει αποτύχει πολλές φορές στη χώρα μας, στην προκειμένη περίπτωση όμως πρόκειται για προεργασία πριν το μεγάλο χτύπημα. Ο φόβος, είναι το στοιχείο που επιθυμούν (οι εμπνευστές αυτής της επίθεσης) να επιβάλουν στους πολίτες. Ο φόβος πως πουθενά δεν θα μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια. Η πρόσφατη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» και η πρόσφατη διακήρυξη της «Σέχτας των Επαναστατών» συγκλίνουν στην προσπάθεια επιβολής του φόβου, τόσο στην αστυνομία, όσο και στους πολίτες. Ο φόβος, είναι το επιθυμητό, προκειμένου να ακολουθήσει ο τρόμος.
Η επιλογή ενός στεκιού μεταναστών, ως τόπου επίθεσης, προδίδει την πραγματική στόχευση των νεοναζί που επιθυμούν να καταλύσουν την δημοκρατία. Οι μετανάστες, είναι εύκολα θύματα, αλλά ταυτόχρονα ένας τεράστιος αριθμός (περίπου 2 εκατομμύρια μέσα στην Αθήνα), που εάν χειραγωγηθεί (έστω και μέσω του τρόμου) μπορεί να μετατραπεί σε μάζα ή όχλο, πλήρως καθοδηγούμενο, ικανό να καταφέρει μεγάλο πλήγμα στην εσωτερική ασφάλεια και ειρήνη της χώρας.
Δεν έχουν σημασία οι νεκροί, ούτε και το τελικό αποτέλεσμα μίας τέτοιας σύγκρουσης. Το κέρδος, θα είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι στον δρόμο προς το χάος που επιθυμούν τα κατακάθια των βόθρων (αυτός ο χαρακτηρισμός αρμόζει στα αρρωστημένα αυτά ανθρωποειδή-νεοναζί) να επιβάλουν, προκειμένου να ενεργήσουν συντονισμένα με τους φίλους τους έξω από τη χώρα, κατά των συμφερόντων της Ελλάδας.
Οι άνθρωποι των σκιών δεν έχουν φύγει από το προσκήνιο. Οι πρόσφατες κλοπές όπλων αστυνομικών (μέσα από τα σπίτια τους) μαρτυρούν πως σχεδιάζονται επιθέσεις και πως ίσως πολύ σύντομα να θρηνήσουμε έναν ακόμη νεκρό, του οποίου τον θάνατο θα σκυλεύσουν τα συγκεκριμένα αποβράσματα (κοινωνικά και ιδεολογικά) για να στήσουν την δική τους επανάσταση που θα βαφεί για μία ακόμη φορά με το αίμα άλλων, αθώων πολιτών ή μεταναστών. Η επίθεση που ετοιμάζουν θα είναι μετωπική και θα την παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους. Ίσως μάλιστα να συμμετέχουν και σε «πάνελ», αναλύοντας την τραγική εικόνα της χώρας, την οποία οι ίδιοι θα έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν.
Προσωπικά, πιστεύω, πως πέρα από ιδεολογικές διαφορές, οι σκεπτόμενοι πολίτες οφείλουν να εστιάσουν, να αναλύσουν και να σκεφθούν: ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος αυτής της χειροβομβίδας; Οι άνθρωποι των σκιών στοχεύουν στο δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη δημοκρατία. Οι άνθρωποι της «Σέχτας» απειλούν να μην τους κοιτάζουμε για να ζήσουμε. Και οι άνθρωποι του «Επαναστατικού Αγώνα» μας βεβαιώνουν πως είναι οπλισμένοι και καλά οργανωμένοι (ποιος τους εκπαίδευσε και τους οργάνωσε δεν μας λένε όμως…). Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να γίνουμε η άμυνα της πολιτείας, γιατί είναι δική μας και κανενός άλλου. Εάν αδιαφορήσουμε στον κίνδυνο που ελλοχεύει και που απειλεί την διάλυσή της και παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στις πολιτικές μας διαφορές, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας που μας επιφυλάσσουν τα πολύ καλά οργανωμένα συμφέροντα των ολίγων.
Σήμερα, οργανώνεται πλέον η Επανάσταση των Μεταναστών. Πόσοι από εμάς θα μείνουμε αδιάφοροι; Πόσοι από εμάς θα δώσουμε τροφή στα σχέδια των ανθελλήνων εχθρών της δημοκρατίας;


Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_3959.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου