Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Το τρίγωνο των Βερμούδων & η Θάλασσα του διαβόλου

Τοποθετημένο στο 80ο γεωγραφικό μήκος, το τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια από τις δύο περιοχές στη γη όπου μια πυξίδα θα δείξει τον αληθινό Βορρά παρά το μαγνητικό Βορρά. Αυτή η παραλλαγή πυξίδων μπορεί να είναι τουλάχιστον 20 βαθμούς, αρκετοί βαθμοί για να ρίξει κάποιον που ταξιδεύει εκεί, έξω από την πορεία του με καταστροφικά ίσως αποτελέσματα.

Η άλλη είναι η θάλασσα του διαβόλου στην Ιαπωνία.

Υπάρχουν και άλλες περιοχές της Γης με αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως το τρίγωνο των μεγάλων λιμνών στις ΗΠΑ.

Θάλασσα του διαβόλου η τρίγωνο του διαβόλου

Το τρίγωνο της "θάλασσας του διαβόλου" βρίσκεται σε μια περιοχή του Ειρηνικού γύρω από το νησί Miyake, περίπου 100 χλμ νότια του Τόκιο. Αν και το όνομα αυτό κυρίως χρησιμοποιείται από τους ιάπωνες ψαράδες, δεν εμφανίζεται στους ναυτικούς χάρτες. Δημοφιλής περιοχή, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η θάλασσα του διαβόλου θεωρείται ευρέως, μαζί με το τρίγωνο των Βερμούδων, μια περιοχή όπου τα σκάφη και τα αεροπλάνα ιδιαίτερα συχνά εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Οι Ιάπωνες, αφ' ετέρου, δεν θεωρούν τη θάλασσα του διαβόλου τόσο μυστήρια ή επικίνδυνη από άλλα παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας.

Το αντίθετο σε διάφορες θεωρίες, ούτε η θάλασσα του διαβόλου ούτε το τρίγωνο των Βερμούδων δεν βρίσκεται στην γραμμή, όπου ο μαγνητικός Βορράς είναι ίσος με το γεωγραφικό Βορρά. Η μαγνητική απόκλιση σε αυτήν την περιοχή είναι περίπου 6 .. Όπως συμβαίνει με όλα τα μυστήρια πράγματα, υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τη θάλασσα του διαβόλου. Μια από τις πιο γνωστές είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ηφαιστειακής δραστηριότητας γύρω από την περιοχή, και ένα υποβρύχιο ηφαίστειο θα μπορούσε να εξαφανίσει ένα σκάφος χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος.

Ηλεκτρονική ομίχλη

Πολλοί άνθρωποι έχουν πει ότι έχουν δει κάτι σαν πύλες στους νεφελώδεις ουρανούς - παράξενα φώτα που συνοδεύονται μερικές φορές από ήχους - χρονικές διαστρεβλώσεις - ηλεκτρομαγνητικές διαστρεβλώσεις αποκαλούμενες "ηλεκτρονική ομίχλη" που μπορεί να προκαλέσουν μια χρονική θύελλα, και την εξαφάνιση αεροπλάνων και σκαφών. Υπάρχει κάτι για αυτήν την ομίχλη που είναι σημαντικό και δίνει στον καθένα την αίσθηση όλων αυτών των παραφυσικών πραγμάτων. Κάτι ανεξήγητο συμβαίνει σίγουρα σε εκείνη την περιοχή του Ατλαντικού. Αυτό μας φέρνει πίσω στους αρχαίους εξερευνητές όπως Χριστόφορος Κολόμβος και το πλήρωμά του που δοκίμασαν αυτό το φαινόμενο.

Η Θάλασσα των Σαργασσων

Η θάλασσα των Σαργασσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του τριγώνου στη μέση του Ατλαντικού. Σχηματίζει μερικές φορές μικρά νησιά και μάζες του συγκεντρωμένου και επιπλέοντος εκεί φυκιού. Ένα θερμό ρεύμα νερού μέσα σε αυτό στροβιλίζεται δεξιόστροφα, έχοντας επιπτώσεις στον καιρό της περιοχής, που τον κρατά ήρεμο και γεμάτο ατμούς. Έχοντας λίγους άνεμους, αυτή η περιοχή, αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στα σκάφη.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος έγραψε στο ημερολόγιό του για αυτήν την θάλασσα. Στην πραγματικότητα, αυτό οδήγησε πλήρωμά του σχεδόν στην ανταρσία. Υπάρχει η δυνατότητα ποτέ να αφήσει κανείς αυτήν την θρυλική θάλασσα, έγραψε.

Το πλήρωμα του Κολόμβου ήταν πολύ απογοητευμένο, αλλά και μετά από μερικές ημέρες καμία γη δεν επρόκειτο να φανεί στον ορίζοντα. Σύντομα ο Κολόμβος έγραψε, ότι οι πυξίδες μου γυρνούν παράξενα. Δεν θα το εκθέσω αυτό στο πλήρωμά μου λόγω των βαθιών δεισιδαιμονιών τους για την περιοχή. Ημέρες αργότερα, ο Κολόμβος είδε έναν μεγάλο μετεωρίτη να πέφτει από τον ουρανό. Έγραψε, η μεγάλη σφαίρα του φωτός έχει πέσει από τον ουρανό. Είναι αβέβαιο εάν αναφέρει αυτό το περιστατικό με δέος, λόγω του μεγάλου μεγέθους του, ή από τρόμο. Αργότερα στο ταξίδι τους, σε εκείνη την περιοχή, ο Κολόμβος και αρκετά από τα μέλη του πληρώματός του διάκρινε τα γνωστά ανεξήγητα φώτα στον ορίζοντα. Περιπλανήθηκαν εκεί γύρω για τη διάρκεια μιας εβδομάδας πριν τελικά να διακρίνουν την ακτή.

Ονομασία της θάλασσας του διαβόλου και του τριγώνου των Βερμούδων

Η πρώτη αναφορά οποιωνδήποτε εξαφανίσεων στην περιοχή έγινε το 1950 από E.V.W. Jones στη σχετική υπηρεσία καλωδίων σχετικά με τις πρόσφατες απώλειες σκαφών στην περιοχή. Το άρθρο του Jones σημειώνει τις μυστήριες εξαφανίσεις των σκαφών, των αεροπλάνων και των μικρών βαρκών στην περιοχή, και τις αποδίδει το όνομα "η θάλασσα του διαβόλου."

Αναφέρθηκε πάλι το 1952 σε ένα άρθρο περιοδικού από George X. Sand, ο οποίος περιέγραψε διάφορες παράξενες θαλάσσιες εξαφανίσεις.

Ο όρος "τρίγωνο των Βερμούδων" διαδόθηκε από τον Vincent Gaddis το 1964.

Η περιοχή επέτυχε τη φήμη της κατά ένα μεγάλο μέρος μέσω των προσπαθειών του Charles Berlitz στο βιβλίο του του 1974 - το τρίγωνο των Βερμούδων -. Το βιβλίο αποτελείται από μια σειρά εξιστορήσεων των μυστήριων εξαφανίσεων των σκαφών και των αεροσκαφών, ειδικότερα, η απώλεια του Δεκεμβρίου του 1945 πέντε βομβαρδιστικών αεροπλάνων τορπιλών του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ναυτικού, γνωστή ως πτήση 19.

Το μακρύ περιπετειώδες μυθιστόρημα της πτήσης 19 άρχισε στις 5 Δεκεμβρίου, 1945, Πέντε βομβαρδιστικά αεροπλάνα τορπιλών ανυψώθηκαν στον αέρα από το σταθμό στο οχυρό Lauderdale, στη Φλώριδα, στις 2:10 το απόγευμα. Ήταν μια αποστολή στερεότυπης πρακτικής-ρουτίνας και η πτήση αποτελούνταν από όλους τους σπουδαστές εκτός από το διοικητή, τον υπολοχαγό Charles Taylor.Για κάποιο άγνωστο λόγο δεν γύρισαν ποτέ πίσω.

Το μακρύ περιπετειώδες μυθιστόρημα της πτήσης 19 είναι πιθανώς η πιο επαναλαμβανόμενη ιστορία για το τρίγωνο των Βερμούδων. Τα αεροπλάνα, και οι πιλότοι τους, βρήκαν κάτι περίεργο μπροστά τους η όπως στις κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είχαν "στενές επαφές του τρίτου τύπου."

Ένυδρες ουσίες μεθανίου

Μια εξήγηση για μερικές από τις εξαφανίσεις εστιάζει στην παρουσία απέραντων περιοχών ένυδρων ουσιών μεθανίου σε πτυχώσεις στον πυθμένα του ωκεανού. Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε έπειτα από αμερικανική γεωλογική έρευνα για την εμφάνιση των ένυδρων αυτών ουσιών στην περιοχή των κορυφογραμμών Blake, στις παράκτιες νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, το 1981, οι περιοδικές εκρήξεις από μεθάνιο είναι σε θέση με τις ταξινομημένες φυσαλίδες, ή τις περιοχές του νερού με πολύ διαλυμένο αέριο, να υποθέσουμε ότι η ρευστή πυκνότητα δεν είναι πλέον επαρκή για να είναι σε θέση να επιπλεύσουν τα σκάφη. Εάν αυτό συμβαίνει, σε μια τέτοια περιοχή που διαμορφώνεται γύρω από ένα σκάφος θα μπορούσε να το αναγκάσει να βυθιστεί σχεδόν άμεσα και χωρίς προειδοποίηση. Τα πειράματα έχουν αποδείξει ότι μια φυσαλίδα μεθανίου μπορεί πράγματι να βυθίσει ένα σκάφος με τη μείωση της πυκνότητας του νερού.

Παραφυσικές θεωρίες

Ατλαντίδα - Edgar Cayce

Ο Edgar Cayce είπε ότι Μπαχάμες ήταν το τελευταίο μέρος της Ατλαντίδος το οποίο βυθίστηκε, και η τελευταία θέση όπου αυτές οι λαμπρές προηγμένες ηλεκτρομαγνητικές μηχανές πήγαν κάτω από τον ωκεανό. Ότι τα στοιχεία για την Ατλαντίδα θα ανακαλύπτονταν ξανά το 1968 και το 1969. Ο τοίχος ή ο δρόμος του Μπιμινι ανακαλύφθηκε στην ακτή Μπιμινι το 1968.

Οι ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες στην περιοχή, συνδέονται με τις προηγμένες τεχνολογίες κάτω από το νερό στο τρίγωνο των Βερμούδων που είναι ακόμα ενεργές.

Αυτό μας πηγαίνει πίσω στα αρχαία μυστήρια, και ίσως στους αρχαίους αστροναύτες, και για μια ισχυρή Ατλαντίδα με αναπτυγμένη τεχνολογία βασισμένη πάνω σε κάποιους κρυστάλλους ενέργειας οι οποίοι χάθηκαν κάτω από τον ωκεανό όταν βυθίσθηκε η Ατλαντίδα με κατακλυσμικά γεγονότα πάνω από 10.000 χρόνια πριν.

Η υποτιθέμενη εμπειρία του Δρ Raymond's

Το 1970, ο Δρ Ray Brown, ένας επαγγελματίας φυσιοθεραπευτής από την Αριζόνα, πήρε ένα σκάφανδρο και βούτηξε με μερικούς φίλους κοντά στα νησιά του Μπάρι στις Μπαχάμες, κοντά σε μια δημοφιλή περιοχή γνωστή ως γλώσσα του ωκεανού.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις καταδύσεις του, χωριστικέ από τους φίλους του και ψάχνοντας για αυτούς ήταν τρομαγμένος όταν συνάντησε μια παράξενη μορφή πυραμίδων που έλαμπαν στο φως σαν ακουαμαρινα

Ξαναβουτηξε για να ερευνήσει περαιτέρω, και εξεπλάγη από το πόσο ομαλή και σαν καθρέφτης ήταν η επιφάνεια των πετρών ολόκληρης της πυραμίδας, με τις ενώσεις της μεταξύ των πετρών σχεδόν αόρατες.

Κολυμπώντας γύρω από την κορυφή της πυραμίδας, που έμοιαζε με την πέτρα λαπις λάζουλι , ανακάλυψε μια είσοδο και αποφάσισε να την εξερευνήσει μέσα. Η διάβαση κατά μήκος ενός στενού διαδρόμου, τον έφερε τελικά σε ένα μικρό ορθογώνιο δωμάτιο με σχήμα πυραμίδας. Συνολικά έμεινε καταπληκτικός ότι αυτό το δωμάτιο δεν περιείχε καμία ανάπτυξη αλγών ή κοραλλιών στους εσωτερικούς τοίχους. Επιπλέον, εν τούτοις δεν είχε φέρει κανέναν φακό μαζί του, η περιοχή φώτισε όλη από μια άγνωστη πηγή.

Μετά από μια μικρή εξερεύνηση μέσα στην πυραμίδα βρήκε και πήρε μαζί του έναν κρύσταλλο και έπειτα όταν αναχώρησε, αισθάνθηκε μια απαρατήρητη παρουσία και άκουσε μια φωνή να του λέει να μην επιστρέψει ποτέ.

Ο Δρ Brown δεν αποκάλυψε την ύπαρξη της παράξενης σφαίρας κρυστάλλου του, ούτε είπε για την εμπειρία του έως το 1975, όταν εξέθεσε τον κρύσταλλό του για πρώτη φορά σε ένα ψυχικό σεμινάριο στο Φοίνιξ της Αμερικής.

Από τότε, η σφαίρα κρυστάλλου έχει κάνει μόνο πολύ λίγες δημόσιες εμφανίσεις αλλά στους ανθρώπους που την έχουν δει έχουν δοκιμάσει παράξενα φαινόμενα που συνδέονται άμεσα με αυτήν.

Θεωρία κομητών

Η θεωρία των κομητών προτείνει ότι ένας κομήτης, άγνωστης σύνθεσης, συνετριβει στη γη 11.000 + χρόνια πριν και ενσωματώθηκε στον τομέα του τριγώνου των Βερμούδων, κάτω από το ωκεάνιο πυθμένα. Εάν ένα τέτοιο αντικείμενο υπάρχει ακόμη εκεί, θα μπορούσε να έχει ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες και για αυτό ίσως δεν καταλαβαίνουμε εξ ολοκλήρου την πρόκληση των ανωμαλιών στο τρίγωνο των Βερμούδων.

Θεωρίες Συνωμοσίας

Το ατλαντικό υποθαλάσσιο κέντρο δοκιμής και αξιολόγησης βρίσκεται σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς στο τρίγωνο των Βερμούδων και καλείται μερικές φορές υποβρύχια περιοχή 51. Αυτό το ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού ναυτικού είναι μια άκρως απόρρητη βάση της οποίας η ακριβής θέση και αποστολή δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Κανένας δεν έχει την άδεια για να την επισκεφτεί ή να κινηματογραφήσει μια ταινία κοντά σε αυτήν. Οι θεωρητικοί συνωμοσίας υποψιάζονται ότι εκεί έχουν δημιουργήσει ή έχουν αναπαραγάγει αυτές τις ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες.

Αυτή η θεωρία συσχετίζεται με τα γεγονότα του πειράματος της Φιλαδέλφειας το 1943 - στην ατλαντική περιοχή –και με κυβερνητικά μυστικά προγράμματα.

Τέλος

Θα μπορούσε η δραστηριότητα των UFO να είναι η εξήγηση του τριγώνου των Βερμούδων που συνδέεται με αυτήν την περιοχή σαν δίνη που δημιουργείται όταν εισέρχονται η εξέρχονται στον πλανήτη μας τα ΑΤΙΑ, από μακριά, μέσα από διαστάσεις, η ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο.

http://www.wake-up.gr/article_read.asp?id=119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου