Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Χρυσό αξίας 45 εκατ. ευρώ πήρε μαζί του ο Ben Ali πριν φύγει από την Τυνησία!

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες που προήλθαν από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίας η γαλλική εφημερίδα  Le Monde  αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της πως η οικογένεια του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας Zine El Abidin Ben Ali φεύγοντας από τη χώρα πήρε μαζί της ράβδους χρυσού αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ!
Οι ράβδοι χρυσού βγήκαν από τη χώρα μέσω της συζύγου Leila Trabelsi του προέδρου της χώρας, λίγο πριν πέσει το καθεστώς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Trabelsi πήγε στην τράπεζα της Τυνησίας όπου ζήτησε να πάρει τους ράβδους χρυσού, ο πρόεδρος όμως της τράπεζας το αρνήθηκε για να ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας και τελικά να πειστεί να παραδώσει τον χρυσό της τράπεζας στην γυναίκα του.
Αμέσως μετά η Trabelsi αναχώρησε για το Ντουμπάι πριν τελικά καταλήξει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. «Φαίνεται πως η γυναίκα του Ben Ali έφυγε με χρυσό βάρους 1,5 τόνου αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε γάλλος αξιωματούχος. Η Trabelsi ήταν στο Ντουμπάι για αρκετές ημέρες ενώ η όλη υπόθεση καταδεικνύει πως ο πρώην πρόεδρος της χώρας είχε πληροφορίες για την ένταση των επικείμενων διαδηλώσεων και το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας με αποτέλεσμα να προετοιμάσει τη διαφυγή του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου