Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η εξέγερση στην Αίγυπτο απειλεί και την Ελλάδα. Αναμένεται νέο κύμα λαθρομετανάστευσης

Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια ωρολογιακή μεταναστευτική βόμβα

Η  Ελλάδα περικυκλώνεται από την λαϊκή εξέγερση. Μετά την Τυνησία, την Αλγερία και την Αλβανία, τώρα και η Αίγυπτος βρίσκεται επί ποδός εμφυλίου πολέμου. Και ακολουθούν σύντομα και άλλες αραβικές χώρες.
Οι δραματικές εξελίξεις στις αραβικές χώρες «σήμαναν συναγερμό» στην κυβέρνηση καθώς αναμένεται ένταση του κύματος λαθρομεταναστών.
Εκφράζονται ήδη φόβοι ότι από την Αίγυπτο θα φύγουν 2.000.000 !!! Που θα πάνε όλοι αυτοί; Σε γειτονικές χώρες που από στιγμή σε στιγμή θα εκραγούν κι αυτές; Στην Ελλάδα αναμένεται να καταφθάσουν οι περισσότεροι.
Ένταση των ελέγχων στα σύνορα και προσπάθεια διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης, είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση. Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αφού προήδρευσε έκτακτης ευρείας σύσκεψης, σχετικά με την παράνομη μετανάστευση απηύθυνε έκκληση στους φορείς και τις ενώσεις μεταναστών «να αποτρέψουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν, αυτήν την περίοδο, σε εκδηλώσεις, όπου δημιουργείται ο κίνδυνος να δημιουργηθούν εστίες έντασης που θα λειτουργήσουν σε βάρος και των ίδιων των μεταναστών και της χώρας μας».
Φυσικά, γνωρίσαμε όλοι την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, από τα πρόσφατα γεγονότα της Νομικής.
Η κατάσταση καθίσταται ακόμα πιο ανησυχητική από τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το “Παρόν” ότι μεταξύ των μεταναστών στην Ελλάδα υπάρχουν και εξτρεμιστικά στοιχεία. Ίσως και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Που μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτική κατάσταση, για διεκδικήσεις. Όπως συνέβη με την κατάληψη της Νομικής Σχολής. Και όπως συνέβη στα «Δεκεμβριανά» προσθέτουμε εμείς. Είναι εξάλλου πρόσφατα τα δημοσιεύματα μας σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση περιμένει ταραχές απο μουσουλμάνους .
Αυτό που ενώνει όλους τους προερχόμενους από Ασία και Αφρική λαθρομετανάστες, αλλά και τους νόμιμους, είναι ότι όλοι είναι μουσουλμάνοι. Και αυτό αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια βόμβα. Έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
Η ειρηνική εκκένωση της Νομικής και η μεταφορά των λαθρομεταναστών σε άλλο κτίριο, πάλι σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, δεν έλυσε το πρόβλημα – απλώς το «μετακόμισε», όπως εύστοχα παρατήρησε  η ΝΔ.
Απόδειξη ότι οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι επιτροπές Αφγανών, Ιρανών και Παλαιστινίων προσφύγων, απεργών πείνας από τα Προπύλαια και το Πολυτεχνείο, με αίτημα να ανοίξουν επί τόπου οι επιτροπές ασύλου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά στην πόρτα του υπουργείου, μέχρις ότου καταθέσουν όλοι τους αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Για έβδομη μέρα, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 237 μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Πατησίων στη συμβολή της με Ηπείρου.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έδειξε διάθεση διαπραγμάτευσης με τους καταληψίες της Νομικής, είναι προφανές ότι θ’ ανοίξει και  άλλων η όρεξη και ο θεός να βάλλει το χέρι του.
Το ζήτημα είναι φυσικά δύσκολο στη διαχείρισή τους γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει μια γενικότερη ανάφλεξη με τόσους μετανάστες, λαθραίους και μη, να διαβιούν στην Αθήνα.
Εκ των πραγμάτων επανέρχεται στο προσκήνιο ο διαβόητος νόμος Ραγκούση. Είναι προφανές ότι ο νόμος αυτός αποτελεί  βασική  πηγή προβλημάτων. Και τούτο γιατί, όταν ελαστικοποιεί τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης των μεταναστών,  θα έχεις έξαρση της λαθρομετανάστευσης προς τη χώρα σου.  Μια χώρα, όπως η Ελλάδα,  που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, δεν χαλαρώνει τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης. Αντιθέτως, τις αυστηροποιεί! Και είναι ακόμα αυστηρότερη με όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
Θεωρούμε λοιπόν ότι η Ν.Δ. πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Και όχι μόνον. Να εισηγηθεί επίσης και άλλα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος που δημιουργεί η επέκταση της επανάστασης στην γειτονιά μας. Επειδή η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου