Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μισσιρλού (ή, το κάρβουνο δεν έχει πολιτικό ρίσκο)


Χτες σας έλεγα για τα γεωπολιτικά Μεγάλα Παιχνίδια γύρω από την Αίγυπτο, και θα έχετε δει πολλές αναλύσεις για την σημασία της Αιγύπτου για την Δύση, γενικά, την Αμερική, και το Ισραήλ. Αλλά μην σας περάσει η ιδέα ότι η Αίγυπτος δεν είναι σημαντική και για τα δικά μας ενεργειακά.


Και η πρόσφατα διαφημισμένη δουλειά, είναι μόνο μία. Κάτι αέρια και παρεμφερή που σας είπα ψάχνοντας για ρεμπέτικα τραγούδια, και όχι μόνο, έχουν σχέση με την Αίγυπτο. (Και είναι απίθανο τι βρίσκεις στο διαδίκτυο όταν σκαλίζεις... Δεν είναι μυστικά αυτά, στα δύο links, αλλά έχουν γούστο).

Θα σας θυμίσω και κάτι άλλο που έχω πει σχετικά με την παλαβή ενεργειακή πολιτική μας. Καλό το αέριο, αλλά το κάρβουνο, έρχεται με βαρετά καράβια, που το μόνο που αποζητούν είναι βαθιά λιμάνια, όπως το Αλιβέρι ή ο Αστακός, για να ξεφορτώνουν όμορφα και ωραία. Το κάρβουνο δεν έχει ...πολιτικό ρίσκο. Βαρετό, από βαρετές χώρες, με βαρετά μεταφορικά μέσα.

"Την ακύρωση της κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τροποποίησης των βασικών αρχών της συνεργασίας της ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Τάκης Αθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό ο κ. Αθανασόπουλος, η μονάδα παραγωγής ενέργειας από λιθάνθρακα θα κατασκευαστεί τελικά στην Αλβανία με συνεργασία της ΔΕΗ, της RWE και της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε λόγο για απώλεια μιας πολύ μεγάλης ευκαιρίας για τη ΔΕΗ και την Ελλάδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απόφαση στις αντιδράσεις συνδικαλιστών, αντιπολίτευσης και ανταγωνιστών και αντιπολίτευση".
Δείτε, τώρα, εάν τα πράγματα στραβώσουν πολύ στην Αίγυπτο,πώς αλλάζει τροπάρια το ΥΠΕΚΑ, πριν καταλάβει η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, πιο ακριβώς Κλίμα άλλαξε... Άσε που χωρίς αέριο δεν υφίσταται ούτε μία ανεμογεννήτρια (εκτός εάν τις θέλετε για μεταμοντέρνα τέχνη).

Τον Αθανασόπουλο δεν τον ξέρω. Ούτε είχα ή έχω ίδιο συμφέρον στην δουλειά που ακυρώθηκε. Ούτε είμαι κανέναν λάτρης της RWE. Ήταν απώλεια μεγάλης ευκαιρίας. Όσο για την ευθύνη, ποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του, δια της εις άτοπον απαγωγής;

1 σχόλιο:

  1. Και φυσικά δεν φταίει αυτός που κάνει κουμάντο αλλά η αντιπολίτευση και όλοι οι άλλοι.
    Αυτή είναι φίλοι η αλητεία του πασοκ που πούλησε την Ελλάδα και τώρα προπουλάει τις ζωές των εγγονιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή