Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δεν αποχωρούν από τη Νομική οι μετανάστες – ετοιμάζεται επέμβαση;

Να παραμείνουν στο κτήριο της Νομικής αποφάσισαν οι μετανάστες, κατά τη διάρκεια της συνέλευσή τους, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως οι μετανάστες «αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτήριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτήριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές (σσ.ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί».
Τη μετακίνησή τους σε άλλο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας πρότειναν οι πρυτανικές αρχές. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κτήριο «πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειωνόταν πως η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής.
Με ένα ιδιαίτερα δεικτικό σχόλιο με αποδέκτη το ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχθηκε ο ΛΑΟΣ την απόφαση των μεταναστών να παραμείνουν στη Νομική.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΛΑΟΣ επικοινώνησε με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς ενοίκους της Νομικής Σχολής».
«Δυστυχώς», συμπληρώνεται, «ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου