Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων

Αν και το να αναλώνουμε ώρες ολόκληρες για ένα γεγονός που έχει τελειώσει, αποπροσανατολίζει από τα πολύ σοβαρά γεγονότα που διαδραματίζονται στο Νταβός για την οικονομία (θα επανέλθουμε σύντομα με αποκαλύψεις), είναι πράγματι εντυπωσιακός ο τρόπος που έγινε η αποκλιμάκωση, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες περί υποκινούμενων μεταναστών.
Μήπως δηλαδή υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κι ενός παιχνιδιού στις πλάτες των μεταναστών, του ΣΥΡΙΖΑ και των Αλληλέγγυων και της ελληνικής κοινωνίας.
Η ανικανότητα της κυβέρνησης είναι αποδεδειγμένη, ωστόσο, μετά τις πρώτες ώρες της κατάληψης φαίνεται να έγινε προσπάθεια οργάνωσης ενός σχεδίου που θα έδειχνε πόσο δυναμικός και αποφασιστικός είναι ο κ. Παπανδρέου. Σκεφτείτε το εξής: Πριν λίγες ημέρες η δημοσκόπηση για το φράχτη του Εβρου ήταν συντριπτική υπέρ της κατασκευής του. Επίσης, το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας θέλει να μπει επιτέλους τάξη στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ακροατήριο των κομμάτων, για τις περισσότερες ψήφους σε μια μελλοντική, ίσως και πολύ σύντομα, εκλογική αναμέτρηση.
Επίσης, στόχος της επιχείρησης – αποφασιστικότητα ήταν να αποδυναμωθούν τα επιχειρήματα και της δεξιάς και της Αριστεράς. Το σχέδιο είχε δύο σημεία: Από τη μια ρίχνουμε το βάρος της υποκίνησης στον Τσίπρα και διαλύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, αφαιρούμε επιχειρήματα από τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη, επαναφέρουμε το θέμα του ασύλου κι έχουμε και τον κόσμο με το μέρος μας ο οποίος σήμερα λέει “μπράβο” γιατί η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα της Νομικής.
Πέρα από όλα αυτά, θα πρέπει, ωστόσο, να διερευνηθεί και ο ρόλος του ιδιοκτήτη του κτιρίου που μεταφέρθηκαν οι μετανάστες. Πρόκειται για τον κ. Κ. Ρουτζούνη, ιδιοκτήτη της Καπα Research η οποία κάνει έρευνες και δημοσκοπήσεις πολλά χρόνια τώρα. Χωρίς να αμφισβητούμε τον ανθρωπισμό του ιδιοκτήτη, μας κάνει εντύπωση πώς επέτρεψε να μεταφερθούν σε ένα κτίριο – κόσμημα, το Μέγαρο Υπατία, ένα νεοκλασικό που μπορεί να κόστισε πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Οποιος έχει πάει στο κτίριο αυτό θα σκέφτηκε από που λέει ο λαός “ντρέπομαι να πατήσω με τα παπούτσια”. Επομένως, γιατί ο κ. Ρουτζούνης παραχώρησε το κτίριο το οποίο μπορεί να υποστεί μεγάλες ζημιές; Ο ίδιος λέει ότι δεν πήρε μίσθωμα για την παραχώρηση, αλλά ότι είναι στενός φίλος του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη. Για μια φιλία άραγε δίνεται ένα τέτοιο κτίριο για κατάλυμα μεταναστών;
Επίσης, δεν ξέρουμε τίποτε, αλλά μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν οι σχέσεις του κ. Ρουτζούνη με την κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου