Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλες κοινές αεροναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας

ImageΤουλάχιστον 6.000 αμερικανοί και ιάπωνες στρατιώτες ξεκίνησαν σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ιαπωνία σε μια προσομοίωση μαζικής απόβασης στο έδαφος της χώρας. Οι ασκήσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πυραυλικές επιθέσεις, και επιχειρήσεις κατά ανταρτών.
Τα γυμνάσια που ονομάζονται «Yama Sakura» περιλαμβάνουν περίπου 1.500 αμερικανούς και 4.500 ιάπωνες και πραγματοποιούνται στο νησί Kyushu που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά  της χώρας και αποτελεί τη μεγαλύτερη άσκηση που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.
Ο αντιστράτηγος Shunzo Kizaki διοικητής των ιαπωνικών στρατευμάτων που μετέχουν στην άσκηση δήλωσε πως οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πυραυλικές επιθέσεις από βαλλιστικούς πυραύλους, επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων και σενάριο απόβασης στο νοτιοδυτικότερο νησί της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως περισσότερες λεπτομέρειες είναι απόρρητες.
Ο Kizaki είπε ακόμη πως οι ασκήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιούνται έναντι κάποιας συγκεκριμένης απειλής αλλά πρόκειται να συνεισφέρουν στη συνολική ικανότητα της Ιαπωνίας για την αποτροπή κάθε επίθεσης και άμυνας της εδαφικής της ακεραιότητας.
Το Τόκιο δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για την αμυντική του ικανότητα στην νοτιοδυτική του επικράτεια και ειδικότερα γύρω από νησιά της Οκινάβας όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός διελεύσεων σκαφών του κινεζικού Ναυτικού, με μεγαλύτερη αυτή τη διέλευση ενός στολίσκου στα στενά Miyako τον περασμένο Απρίλιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου