Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το παρασκήνιο βγήκε στο προσκήνιο και κάνει εξεγέρσεις

Μεταβίβαση εξουσίας στην Αίγυπτο διέταξε η Χ. Κλίντον.
Το Ανώτατο Σοβιέτ του Τέταρτου Ράιχ βαρέθηκε τις δικτατορίες και κάνει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία δώρο στο αραβικό κόσμοΗ Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα, αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ότι επιθυμεί να δει να γίνεται με τάξη η μεταβίβαση εξουσίας στην Αίγυπτο.
«Επιθυμούμε να δούμε να γίνεται με τάξη η μεταβίβαση της εξουσίας. Ζητάμε επίμονα από την κυβέρνηση Μουμπάρακ, που είναι ακόμα στην εξουσία να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνει αυτού του είδους τη μεταβίβαση», δήλωσε η Κλίντον στο CBS. «Επίσης δεν θέλουμε να δούμε μία αλλαγή εξουσίας που δεν θα οδηγήσει στη δημοκρατία, αλλά στην καταπίεση και στο τέλος των προσδοκιών του αιγυπτιακού λαού», πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Κλίντον μιλώντας στο ABC είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί επαρκείς τις πολιτικές αλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο Μουμπάρακ. «Δεν είναι καν η αρχή αυτού που πρέπει να γίνει, μίας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα με στόχο τις οικονομικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε ζητήσει και στις οποίες ο ίδιος ο πρόεδρος Μουμπάρακ αναφέρθηκε στο λόγο του» την Παρασκευή, επεσήμανε η αμερικανίδα υπουργός. Στη διάρκεια συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή «Meet the press» του NBC η Κλίντον υπογράμμισε ότι: «Το μήνυμα της Αμερικής παραμένει το ίδιο. Θέλουμε να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και αναμένουμε ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα όσων συμβαίνουν τώρα».
Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», που είναι τρομοκρατική οργάνωση που βάζει βόμβες στα ξενοδοχεία και που είχαν δολοφονήσει τον Σαντάτ, τώρα αποκαλούνται , «το σημαντικότερο κίνημα της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο», και συμφώνησαν να υποστηρίξουν τον νέο «εκλεκτό», τον διαφωνούντα Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι .
Ο Αιγύπτιος "αντιφρονών" και τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης, Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι, έδωσε το «παρόν» στις διαδηλώσεις των κομπάρσων της χορογραφίας στην πλατεία Ταχρίρ. Κατά την άφιξή του, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το πλήθος που φώναζε: «Ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς Μουμπάρακ» και «Θυσιάζουμε την ψυχή και το αίμα μας για την πατρίδα».Ο Ελ Μπαραντέι απάντησε: «Τώρα πιά δεν μπορεί να κάνουμε πίσω», '"Θελετε να πάρετε πίσω τα δικαιώματά σας και αυτό που ξεκίνησε δεν σταματά. Έχουμε όλοι ένα κοινό, βασικό αίτημα: το τέλος του παρόντος καθεστώτος και την αρχή μιας νέας εποχής για μια νέα Αίγυπτο. Αντιμετωπίζω με σεβασμό το λαό της Αιγύπτου και τους ζητώ υπομονή, η αλλαγή έρχεται σε λίγες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Ελ Μπαραντέι.
Χιλιάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ένας μεγάλος αριθμός ισλαμιστών που κρατούνταν για πολλά χρόνια, καθώς και φυλακισμένοι του κοινού ποινικού δικαίου, δραπέτευσαν τη νύχτα έπειτα από στάση και αφού άρπαξαν τα όπλα των φυλάκων. Ανάμεσα τους και 34 στελέχη της οργάνωσης «Μουσουλμανική Αδελφότητα», και μέλη του πολιτικού της γραφείου.
«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα όσων συμβαίνουν τώρα». Είπε η στρατηγός Χίλαρι.
Είναι αυτό ακριβώς αυτό που μεταδίδουν τα παπαγαλάκια του συστήματος.

Λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο. Τύφλα να έχει το πραξικόπημα των μπολσεβίκων.
Σπύρος Χατζάρας


http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου