Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Προβοκάτορες σε πλήρη δράση στην Αίγυπτο

Όπως ανέφερε χθες το Al Jazeera: Αυτόπτες μάρτυρες στην Αίγυπτο έχουν δει «κομματικούς τραμπούκους» που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες, φορώντας πολιτικά, και οπλισμένους με υπηρεσιακά όπλα, να προχωρούν σε λεηλασίες περιουσιών στο Κάϊρο.
Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει πως «τραμπούκοι με μοτοσικλέτες λεηλατούν καταστήματα και σπίτια σε ολόκληρο το Κάϊρο». Μια ομάδα από αυτούς που συνελήφθησαν από πολίτες σε μια πλούσια γειτονιά της πρωτεύουσας, αποδείχτηκε ότι είχαν επάνω τους επίσημες ταυτότητες της αστυνομίας.
Η αιγυπτιακή εφημερίδα Al MasryAlyoum αναφέρει αρκετές μαρτυρίες αυτοπτών σχετικά με τη δράση προβοκατόρικων στοιχείων. Όπως λένε οι μάρτυρες, οι περισσότεροι από αυτούς που προχωρούν σε πλιάτσικο, είναι μυστικοί αστυνομικοί. Κάποιοι άλλοι είναι κακοποιοί, που η κυβέρνηση έβγαλε από τις φυλακές, διατάζοντάς τους να ληστεύουν τον κόσμο. Όπως λέει ένας πολίτης, «όταν τους συλλάβαμε, μας είπαν πως εκτελούν διαταγές του υπουργείου Εσωτερικών».
Ένας άλλος πολίτης, ο Khaled Barouma επιβεβαιώνει τα παραπάνω λέγοντας: «Η κυβέρνηση  εξαπέλυσε  τους κατάδικους εναντίον μας. Τους έβγαλε από τη φυλακή. Όλοι όμως τους γνωρίζουμε», προσθέτοντας πως στη γειτονιά του ομάδες εθελοντών περιπολούν στους δρόμους με σκοπό τη διατήρηση της τάξης. «Το καθεστώς θέλει τον κόσμο να πιστέψει πως πρόκειται για μια εξέγερση από κατάδικους, κάτι που δεν ισχύει. Η κυβέρνηση είναι ο πραγματικός εγκληματίας».
Στην εύπορη και αυστηρά προστατευόμενη συνοικία Rehab, μασκοφόροι κακοποιοί που παραβίασαν τα φυλάκια που υπάρχουν, συνελήφθησαν από πολίτες. Παράλληλα, οι διαδηλωτές συνέλαβαν στην Αλεξάνδρεια δυο ληστές τραπέζης, που όπως αποδείχθηκε,  ήταν συνεργάτες της αστυνομίας.
Ο αρχηγός του κόμματος Ghad της αντιπολίτευσης Ayman Nour, δήλωσε στην Al-Masry Al-Youm ότι μέλη του κόμματός του συνέλαβαν αρκετούς πλιατσικολόγους που δυστυχώς εργάζονται για το υπουργείο Εσωτερικών. Οι κακοποιοί αυτοί συνελήφθησαν σε κεντρικά σημεία του Καϊρου και της Ηλιούπολης, και επάνω τους βρέθηκαν επίσημες κρατικές ταυτότητες. «Το καθεστώς προσπαθεί να προβάλλει μια άσχημη εικόνα της εξέγερσης, για να αναγκαστεί ο λαός να επιλέξει μεταξύ της τάξης και του χάους», λέει.
Τα περιστατικά λεηλασιών είναι πάμπολλα. Παρά τη στρατιωτική παρουσία στους δρόμους, πολλές είναι οι εύπορες γειτονιές που έχουν δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις από πλευράς περιπλανώμενων κακοποιών στοιχείων. Μάλιστα ένας από αυτούς πυροβολήθηκε, και επάνω του βρέθηκε ταυτότητα της αστυνομίας. Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση μεταξύ των πολιτών, ότι οι περισσότεροι από όσους επιδίδονται σε τραμπουκισμούς, είναι μυστικοί αστυνομικοί.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Stratfor: «Οι δυνάμεις ασφαλείας, με πολιτική ενδυμασία, καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία με σκοπό να δοθεί η εντύπωση πως οι διαδηλωτές αποτελούν απειλή για το νόμο και τη τάξη».
Οι επιχειρήσεις αυτές, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, αποκαλούνται false flagterrorism. Πρόκειται για μυστικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από κυβερνήσεις, εταιρίες, ή άλλους, σχεδιασμένες να δίνουν την εντύπωση ότι τις κάνουν κάποιοι τρίτοι. Η ονομασία προέρχεται από την παλιά  στρατιωτική τακτική του να επιδεικνύεται ξένη σημαία, κράτους δηλαδή άλλου από αυτό που την αναρτά. Τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν περιορίζονται μόνο εν καιρώ πολέμου, αλλά συμβαίνουν και σε εποχές ειρήνης. Όταν λοιπόν, οι μυστικές υπηρεσίες ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας εκτελεί πράξεις βίας, ρίχνοντας το φταίξιμο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, αυτό είναι μια  επιχείρηση false flag terror.
Μεταξύ πολλών παρόμοιων περιπτώσεων, υπάρχει και αυτή του 2007 όταν η αστυνομία του καναδικού Κεμπέκ παραδέχτηκε δημόσια πως διαδηλωτές που συνελήφθησαν σε πορείες μεταφέροντας πέτρες, αποδείχθηκε πως ήταν μυστικοί αστυνομικοί. Στη διάρκεια της Συνόδου των G20 του 2009 στο Λονδίνο, ένας Βρετανός βουλευτής ήταν μάρτυρας σε περιστατικό κατά το οποίο μυστικοί αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξωθήσουν το πλήθος των διαδηλωτών σε πράξεις βίας. Τέλος, στην Ινδονησία, το πόρισμα μιας επίσημης επιτροπής σε σχέση με τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν το 1998, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «στοιχεία του στρατού είχαν άμεση εμπλοκή με τις ταραχές, πολλές από τις οποίες προκάλεσαν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί».
S.A.-Prison Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου