Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νόμιμες οι διεκδικήσεις του λαού, λένε οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση την παραμονή της μεγάλης πορείας που προγραμματίζεται για αύριο.
Οι ένοπλες δυνάμεις θεωρούν νόμιμες τις διεκδικήσεις του αιγυπτιακού λαού, που διαδηλώνει εδώ και μια εβδομάδα κατά της κυβέρνησης, αναφέρουν σε επίσημη ανακοίνωσή τους.
«Η ελευθερία της έκφρασης με ειρηνική μορφή διασφαλίζεται για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και η κρατική τηλεόραση.
Στο μεταξύ και ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν την έναρξη διαλόγου με όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως δήλωσε ο τελευταίος.
«Ο πρόεδρος μου ανέθεσε σήμερα να ξεκινήσω άμεσα επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να αρχίσουμε διάλογο για όλα τα θέματα που συνδέονται με τη συνταγματική και νομοθετική μεταρρύθμιση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να προκηρύξει νέες εκλογές για ορισμένες αμφισβητούμενες έδρες του κοινοβουλίου. Οι τελευταίες εκλογές στην Αίγυπτο έγιναν τον Νοέμβριο και τις κέρδισε με μεγάλη διαφορά το κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP), ωστόσο υπήρξαν καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου