Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ρωσία: Μακελειό σε αεροδρόμιο

Για βομβιστή αυτοκτονίας κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ, ο οποίος ανατινάχτηκε μέσα στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αεροδρομίου του Ντομοντέντοβο στη Μόσχα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον  31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 130 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, στο μακελειό που έχει συγκλονίσει τη Ρωσία, καθώς πρόκειται για το κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας και το πλέον πολυσύχναστο.
Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι όλοι επιβάτες που περίμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους.
Μαύρος καπνός βγαίνει από το σταθμό επιβίβασης του αεροδρομίου και πραγματοποιείται εκκένωση από τις αρχές. Εργάτες του αεροδρομίου,  κατεδάφισαν ένα τοίχο στο χώρο αποσκευών - όπου έγινε η έκρηξη- για να διευκολύνουν την μεταφορά τραυματιών.
Μία εκδοχή που ερευνάται είναι ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε αποσκευή που έφθασε με αεροπλάνο και οι αρχές έχουν δώσει σήμα συναγερμού για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έχουν πάρει θέσεις σε κεντρικά σημεία της Μόσχας.
Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση από τον Μάρτιο του 2010 όταν δύο γυναίκες ζωσμένες με εκρηκτικά ανατινάχτηκαν στο Μετρό σκοτώνοντας 40 ανθρώπους.  Οι γυναίκες ήταν από το Νταγκεστάν μία επαρχία του Καυκάσου, όπου οι Ρώσοι προσπαθούν να καταστείλουν το αυτονομιστικό ισλαμικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου