Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΥΡΔΙΚΟ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στην ΄Αγκυρα, βρίσκεται ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μούλερ.

Για τον λόγο αυτό έχουν παρθεί εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.

Ο μεγαλύτερος φάκελος που έχει στο χαρτοφύλακά του ο Αμερικανός αξιωματούχος, αφορά στην αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και το Κουρδικό πρόβλημα .

Ο Μούλερ θα έχει επαφές εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης Cemil Çiçek θα εξεταστεί το θέμα της εκκαθάρισης των καταυλισμών Μαχμούρ και Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ, όπου κατοικούν χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες.

Κάποια άλλα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες θα είναι η ασφάλεια των συνόρων και οι σχέσεις με το Ιράν, τη Συρία και το Ιράκ.

Ο Ρόμπερτ Μούλερ αναμένεται να εγείρει και το θέμα του εξοπλισμού στην περιοχή και να μοιραστεί ορισμένα στοιχεία σε σχέση με τους ισχυρισμούς που θέλουν το Ιράν να παράγει πυρηνικά όπλα.

Ο Μούλερ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Sadullah Ergin, τον Γενικό Διευθυντή της Ασφάλειας Οğuz Kağan Köksal και τον επικεφαλή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών-ΜΙΤ Emre Taner.

Η τελευταία επίσκεψη του διευθυντή του FBI στην ΄Αγκυρα, ήταν το 2005.

Η εφημερίδα, Vatan χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Συναντήθηκαν στο İmralı οι ισοβίτες δολοφόνοι», μας πληροφορεί ότι μετά το αίτημα της Ευρώπης πέντε κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και ο Cumali Karasu , μεταφέρθηκαν στη φυλακή İmralı όπου βρίσκεται κρατούμενος ο Αρχηγός του ΡΚΚ Abdullah Öcalan.


Ypoloipo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου