Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κοινές αεροναυτικές ασκήσεις έχουμε με τους Γάλλους από 1 ως 8 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, από 1 έως και 8 Δεκεμβρίου 2009 θα γίνει συνεργασία και συνεκπαίδευση μεταξύ του γαλλικού Ναυτικού και του ΠΝ και της ΠΑ
Οι ναυτικές και αεροναυτικές δραστηριότητες, κάποιες από τις οποίες θα είναι Έρευνας – Διάσωσης, θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου, στο Αιγαίο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.
Από πλευράς του γαλλικού Ναυτικού θα συμμετέχει το Αεροπλανοφόρο CVN Charles De GAULLE, το οποίο διαθέτει αεροσκάφη Rafale, Super Etendard και Hawkeye, δύο Αντιτορπιλικά, τα DDG CASSARD και JEAN-BART, οι φρεγάτες ACONIT CNT BOUAN και CDT DUCUING, ένα Υποβρύχιο και το πετρελαιοφόρο στόλου AOR MEUSE.
Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν, από το ΠΝ δύο Φρεγάτες, δύο Πλοία Γενικής Υποστήριξης, πέντε Πυραυλάκατοι και πέντε Κανονιοφόροι, από την ΠΑ, Μοίρες Μαχητικών και άλλων αεροσκαφών και Μονάδες Radar. Ειδικότερα στις δραστηριότητες Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (CSAR), θα συμμετάσχουν ελικόπτερα Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης της ΠΑ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου