Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Το παράδοξο της Ελληνοτουρκικής "φιλίας" και των εξοπλισμών

Ο νέος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου επενδύει πολλά στην Ελληνοτουρκική "φιλία". Δηλαδή στην ενδοτική πολιτική της Ελλάδας προς την γείτονα χώρα. Η στρατηγική "φιλίας" εφαρμόζεται στην εξωτερική αλλά και εσωτερική πολιτική, με ιδιαίτερο βάρος στην Παιδεία.

Την ίδια στιγμή τα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώνουν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα των οποίων η αξία θα ανέλθει σε πολλά δισεκατομμύρια. (http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/11/blog-post_396.html)

Συνάμα η νέα κυβέρνηση δανείστηκε αλλά 7 δις για να καλύψει το υπέρογκο έλλειμμα που ανακοινώθηκε μετά την άνοδο της στην εξουσία.

Διερωτώμαι, πως συμβαδίζουν τα τεράστια εξοπλιστικά με την Ελληνοτουρκική φιλία και τον δανεισμό;

Προς τι οι 6 καινούριες φρεγάτες FREMM, τα 40 νέα μαχητικά, και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων, όταν ο κ. Παπανδρέου θα έχει “εξουδετερώσει“ την Τουρκική στρατιωτική απειλή, επιλύνοντας το Κυπριακό, την υφαλοκρηπίδα, το FIR, και προωθώντας την ένταξη της Τουρκία στην Ευρώπη;

Κάποιος μας δουλεύει ή κάτι σημαντικό μου διαφεύγει;

Μήπως άραγε τρώγοντας ανοίγει η όρεξη…;


Εντέλει αν σε μερικά χρόνια που παραλάβουμε τα νέα προηγημένα όπλα οι νέοι χειριστές τους έχουν λάβει την Παιδεία που προορίζει για αυτούς η κ. Δραγώνα, πόσο αλήθεια θα βελτιωθεί η άμυνα στης χώρας; Κάποτε, στην τελετή παράδοσης των καινούριων τότε εκπαιδευτικών T-2E, ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε πει:

"τα τελειότερα μηχανήματα, τα φοβερότερα όπλα, σε χέρια ανειδίκευτα, σε ψυχές άβουλες, είναι παλιοσίδερα!"


VENDETTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου