Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Παιχνίδι με τους μετανάστες άρχισε η κυβέρνηση

Σε αλλοίωση της σύνθεσης του εκλογικού σώματος και στη δημιουργία εθνολογικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των παράνομων ή νόμιμων μεταναστών, ασχέτως μάλιστα αν έχουν γεννηθεί ή όχι στη χώρα μας.
Παράλληλα θα δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους αλλοδαπούς που διαμένουν τα τελευταία χρόνια νόμιμα στην Ελλάδα.
Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει προηγηθεί η καταγραφή των αλλογενών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
Όπως φαίνεται το ΠΑΣΟΚ προτιμά να ανοίξει την «κερκόπορτα» σ’ ένα μωσαϊκό εθνοτήτων, στρώνοντας το χαλί στον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό τους προκειμένου να διαπιστωθεί, αν είναι όντως αυτοί που δηλώνουν.
Κι εδώ εισέρχεται η κρίσιμη παράμετρος. Πάνω από το 60% των εγγράφων που καταθέτουν οι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης ξένοι είναι πλαστό, αφού π.χ. εμφανίζονται Μπαγκλαντέζοι να παρουσιάζονται ως Αφγανοί, ώστε να αποκτήσουν αυτόματα την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.
Όπως τόνιζαν στον «ΑΤ» κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, σε καμία περίπτωση, ακόμη κι αν συνδράμει η κρατική ασφάλεια, δεν μπορεί να είναι σχολαστικός ο έλεγχος, λόγω του βεβιασμένου της πρωτοβουλίας, επιτρέποντας έτσι την ελληνοποίηση κακοποιών και αντεθνικών στοιχείων.
Το χειρότερο είναι ότι ανοίγει διάπλατα την «κερκόπορτα» στον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και στον τουρκικό σωβινισμό, αφού επιτρέπει τη δημιουργία «Κοσόβων» στα σύνορα της χώρας μας. Γιατί, ποιος θα εμποδίσει, στο προσεχές μέλλον, τους ελληνοποιημένους Αλβανούς να εγκατασταθούν κατά κύματα στην ακριτική Ηπειρο ή τους μουσουλμάνους που θα αυτοχαρακτηρισθούν Τούρκοι να κάνουν το ίδιο στη δυτική Θράκη και αργότερα να διεκδικήσουν την αυτονομία τους, επικαλούμενοι ψευδώς ότι θίγονται τα δικαιώματά τους ως μειονότητες;
Η απόφαση της Ιπποκράτους να καθορίζουν οι μετανάστες με την ψήφο τους την τύχη του τόπου σε τέτοια έκταση αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
Στη Γερμανία τα παιδιά των μεταναστών παίρνουν την ιθαγένεια εφόσον οι γονείς τους ζουν νόμιμα σ’ αυτή τουλάχιστον 18 χρόνια.
Παρόμοιο καθεστώς επικρατεί τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Αγγλία, ενώ στην Ιταλία η υπηκοότητα δίνεται με το σταγονόμετρο.
Με τις εξαγγελίες Παπανδρέου όποιος γεννηθεί σε μια βάρκα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν την εφηβεία και φοιτήσει σε σχολείο αυτομάτως «βαφτίζεται» Ελληνας.
Αφορμή για τις δηλώσεις του στάθηκε η διοργάνωση του τρίτου παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση από το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε τη συμβολή των μεταναστών στην οικονομία και ανακοίνωσε μέτρα για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στο ίδιο φόρουμ του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου ότι «η μετανάστευση πρέπει να είναι ζήτημα επιλογής και όχι ανάγκης και να μη θεωρείται υποκατάστατο της ανάπτυξης».
Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για το Σκοπιανό, όπου καυτηρίασε τη στάση της γειτονικής χώρας, αλλά και οι βολές του κατά της Τουρκίας για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό υπήρξε καταλυτική και υπερθεματίστηκε απ’ όλες τις πλευρές.
ΤΙ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
Τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών, το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τους μακροχρόνια διαμένοντες μετανάστες και την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, που καθορίζει το καθεστώς ασύλου και επαναπροώθησης μεταναστών, κατόπιν ελληνικού αιτήματος, προανήγγειλε, χθες, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο παγκόσμιο φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του φόρουμ απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος τόνισε, χρησιμοποιώντας τη λέξη στα ελληνικά, ότι «η έννοια της φιλοξενίας στην εποχή της έντονης κινητικότητας πληθυσμών που ζούμε πρέπει να είναι ο κοινός στόχος κοινωνιών και κυβερνήσεων».
Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες διαπιστώθηκε, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ταύτιση απόψεων σε θέματα πέραν του μεταναστευτικού ζητήματος, όπως το όνομα της ΠΓΔΜ, το Σκοπιανό, το Κυπριακό, αλλά και οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ για τις τελευταίες πρωτοβουλίες του με στόχο τη δημιουργία μιας δυναμικής τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και δήλωσε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον Γ.Γ. Από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, δηλώνοντας ότι «η διεθνής κοινότητα έχει υψηλές προσδοκίες από τις συνομιλίες που πρέπει να συνεχιστούν», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για ετοιμότητα από την πλευρά του κ. Νίμιτς, ώστε να επαναληφθούν οι συνομιλίες όταν τα δύο μέρη είναι έτοιμα.
Σε ό,τι αφορά στους μετανάστες, ο κ. Μπαν Κι Μουν είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει ωφεληθεί από τους μετανάστες, ωστόσο δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι έχουν εκφραστεί και ανησυχίες για τις συνθήκες φιλοξενίας τους στη χώρα μας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου