Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Πέμπτος κατασκοπευτικός δορυφόρος για την Ιαπωνία


Η Ιαπωνία εκτόξευσε τον πέμπτο κατά σειρά κατασκοπευτικό δορυφόρο σε μια προσπάθεια ώστε να γίνει περισσότερο αυτάρκης στη συλλογή πληροφοριών από το διάστημα ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.

Ο πυραυλικός φορέας H-2A ο οποίος είναι προιόν της ιαπωνικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας εκτοξεύτηκε από το κέντρο εκτόξευσης του νησιού Tanegashima μεταφέροντας τον αξίας 565 εκατ. $ δορυφόρο.

«Ο δορυφόρος πρόκειται να συλλέγει πληροφορίες για τις αμυντικές και διπλωματικές ανάγκες της χώρας» δήλωσε ο Hisashi Michigami εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου και συνέχισε λέγοντας πως «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την ικανότητα συλλογής πληροφορίών από το διάστημα που είναι ζωτικής φύσεως για την εθνική μας ασφάλεια».

Η Ιαπωνία στο παελθόν βασιζόταν για τις ανάγκες της στη συλλογή πληροφοριών από τις ΗΠΑ και μόλις το 2003 εκτόξευσε τους πρώτους δύο δικούς της κατασκοπευτικούς δορυφόρους, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος των βορειοκορεατικών προσπαθειών για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Michigami δήλωσε πως η χώρα του διαθέτει προς το παρών τρεις ενεργούς δορυφόρους, καθώς με τον τέταρτο χάθηκε κάθε επαφή το 2007 λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρικό σύστημά του. Το 2008 το Ιαπωνικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει στη χώρα να χρησιμοποιεί μέρος του διαστημικού της προγράμματος για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ypoloipo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου