Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Blogs – ΜΜΕ σημειώσατε 1-0

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Η πρώτη νίκη των ιστολογίων σημειώθηκε στις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Και η νίκη αυτή έγινε με αντίπαλο το μεγαλύτερο (αν όχι ολόκληρο) μέρος των ΜΜΕ, τα οποία υποστήριξαν μανιωδώς την πρώην υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας, Αντώνης Σαμαράς, κατέβηκε σαν αουτσάιντερ, με κύρια διεκδικήτρια της αρχηγίας την κόρη του επίτιμου προέδρου του κόμματος, Κ. Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίχθηκε από τα ιστολόγια (κυρίως του πατριωτικού χώρου) τα οποία αντιτάχθηκαν με πρωτοφανή δυναμική, απέναντι στις τακτικές των ΜΜΕ και κατάφεραν να ξεσκεπάζουν την αλήθεια, κάθε φορά που εμφανιζόταν κάποια ανήθικη -μη έντιμη πολιτικά- δήλωση.
Ο αγώνας της κυρίας Μπακογιάννη Κούβελου – Μητσοτάκη, στηρίχθηκε στα κλασσικά προπαγανδιστικά μέσα, αλλά δυστυχώς για την ίδια, το πολιτικό της παρελθόν δεν κατέστη δυνατό να διαγραφεί από τη μνήμη των ψηφοφόρων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Έγιναν χτυπήματα «κάτω από τη μέση», πολλές φορές δημιουργήθηκαν πολώσεις, ενώ η ανάδειξη του προσώπου της κυρίας Μπακογιάννη μέσα από τα μεγάλα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) ήταν πρωτοφανής, όπως και πρωτόγνωρη ήταν η διαδικασία στήριξης πολιτικού που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Τα ιστολόγια κατάφεραν να πείσουν και έδωσαν ένα μεγάλο πρώτο χτύπημα στην οικογενειοκρατία και στα δεκανίκια της αλλά και στους συμμάχους της. Από σήμερα, ο ρόλος των ιστολογίων αναβαθμίζεται και γίνεται μεγάλο το βάρος της ευθύνης για έγκυρη και ειλικρινή και ανιδιοτελή κατάθεση ειδήσεων και απόψεων.
Οι καναλάρχες και οι «νταβατζήδες» πήραν το πρώτο μήνυμα και θα έπρεπε να είχαν λάβει υπόψιν τους τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να στηριχθούν τα κλασσικά ΜΜΕ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα ιστολόγια (bloggs). Η κυριαρχία των «διαμορφωτών κοινής γνώμης» έχει αρχίσει πλέον να φθίνει. Τα ιστολόγια των πολιτών (και όχι των δημοσιογράφων), που αποτελούν και την φωνή του λαού, κατάφεραν να λάμψει η αλήθεια στον αγώνα που έδωσαν ενάντια στην γκρίζα προπαγάνδα των «ειδικών»… οι οποίοι ήταν και οι μεγάλοι χαμένοι της αναμέτρησης Μπακογιάννη - Σαμαρά.
Ο ήλιος άρχισε να δύει για κάποιους...
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Η υποστήριξη των ιστολογίων απέναντι στον κύριο Σαμαρά, δεν σημαίνει πως ο κύριος Σαμαράς ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο απυρόβλητο. Θα ελέγχεται αυστηρά για το κοινοβουλευτικό του έργο και ακόμη αυστηρότερο για τον τρόπο που θα διοικήσει το κόμμα της Ν.Δ. Μα η αυστηρότητα των πολιτών, θα εξαντληθεί στον έλεγχο του κυρίου Σαμαρά για την συνέπεια και την διαχρονικότητα των λόγων και των πολιτικών του θέσεων...

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blogs-1-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου