Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τυνησία: ο πρόεδρος καθαίρεσε την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι καθαίρεσε την κυβέρνησή του σήμερα Παρασκευή και προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα σε έξι μήνες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Οι διαδηλώσεις για τις υψηλές τιμές των τροφίμων και την ανεργία σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Τύνιδας, στις οποίες οι συμμετέχοντες κάλεσαν τον πρόεδρο να παραιτηθεί, συνεχίζονται και σήμερα.
Ο Μπεν Άλι είπε χθες Πέμπτη ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία μετά το πέρας της θητείας του, το 2014, εν μέσω των χειρότερων ταραχών στη διάρκεια της θητείας του, που διαρκεί 23 χρόνια.
Νωρίτερα το απόγευμα η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων δακρυγόνων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα εκατοντάδες διαδηλωτές να διαλυθούν και ορισμένοι να αποχωρήσουν, ειδικά γυναίκες και παιδιά.
Χιλιάδες νέοι υποχώρησαν κι άρχισαν να πετούν πέτρες σε αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν χρησιμοποιώντας κι άλλα χημικά, σύμφωνα με ανταποκριτές.
«Μπεν Άλι, δολοφόνε», φώναζαν ορισμένοι διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου