Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δύο μεγάλες Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, χρησιμοποιούν Γερμανικό γάλα. ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΦΕΤ;

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=284454&w=400&h=300&q=80Αυτό που είδαμε χθες στις ειδήσεις είναι πραγματικά τραγικό. Ενώ όλη η Ευρώπη είναι σε κόκκινο συναγερμό για το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ζώα μπαίνουν σε καραντίνα και μέχρι την στιγμή που μιλάμε, πάνω από 4,500 μονάδες κλείνουν, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωνε μέσα στο χαμόγελο, ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα.”
Ο πιο απλός τρόπος για να ακολουθήσεις τα ίχνη των επίμαχων προϊόντων, είναι ο ανάστροφος του χρήματος. Μετά την έρευνα μας λοιπόν, καταλήξαμε ότι οι δύο μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας, μιλάμε για την ΔΕΛΤΑ και την ΦΑΓΕ, χρησιμοποιούν και Γερμανικό γάλα για τα προϊόντα τους,
Μιλάμε για κύρια προϊόντα, με εξαψήφιες πωλήσεις.
Δεν θα πούμε για την οργή μας όταν το διαπιστώσαμε. Την ίδια στιγμή που το Ελληνικό γάλα μένει απούλητο, οι κύριοι αυτοί, εισάγουν Γερμανικό!
Θα πούμε για την αλητεία του κράτους που αφήνει ασύδοτη την κερδοσκοπία.
1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΦΕΤ, ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ;
2. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΣΟΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥΣ;
Τι εννοούμε; Μα οι δύο γαλακτοβιομηχανίες ΕΠΕΛΕΞΑΝ να ρισκάρουν ωστε να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος. Η μαζική παραγωγή της Γερμανίας εξασφάλιζε πρώτη ύλη έτοιμη προς χρήση σε πολύ χαμηλές τιμές. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ κύριοι και κάποτε θα πρέπει να το κατανοήσουμε.
Η μαζική παραγωγή, η ασέλγεια πάνω στην φύση, η απληστία, επιφέρουν “προβληματάκια” όπως αυτό της διοξίνης. Τι να κάνουμε, έτσι είναι (θα έπρεπε να είναι) η αγορά. Εσείς όμως δεν δώσατε ΚΑΝ εντολή να αποσυρθούν τα επίμαχα προϊόντα για τυπικούς ελέγχους. ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;
Σύµφωνα µε τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας (ΠΟΥ), ο ανθρώπινος οργανισµός εκτίθεται στις διοξίνες κυρίως µέσω της διατροφής, µε την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκοµικών προϊόντων και ψαριών.
Οι επιστήµονες επισηµαίνουν ότι η διοξίνη είναι ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο όταν λειτουργεί σωρευτικά, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι το ανοσοποιητικό, το ενδοκρινολογικό, το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου επηρεάζονται μετά από πολυετή έκθεση στη διοξίνη.
Αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο ΠΟΥ.
Και στο κάτω κάτω, οι μικρότερες βιομηχανίες που επενδύουν πάνω στον Έλληνα παραγωγό, τον προμηθεύουν με τον απαραίτητο εξοπλισμό συλλογής και διατήρησης του γάλακτος, πηγαινοέρχονται καθημερινά με τα φορτηγά για να το συλλέξουν, ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΑ;;
Εσείς με το βυτίο – φασόν κατ’ ευθείαν στην δεξαμενή είστε οι μάγκες;
Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας γιατί από αυτό το γάλα πίνουν πιθανότατα και τα παιδιά σας. Εάν εσείς δεν τα πονάτε, πονάμε εμείς τα δικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου