Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Μια μικρή έρευνα για την MONSANTO,τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς(ΓΤΟ) και τον Κώδικα Αλιμεντάριους

Αυτή εδώ,είναι μια μικρή έρευνα του blog για την αμερικάνικη εταιρεία MONSANTO,τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς(ΓΤΟ) και τον κώδικα Αλιμεντάριους.
Υπάρχουν πολλές πηγές για τα θέματα αυτά και φυσικά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας.
Ο καθένας μπορεί να κάνει μια ανάλογη έρευνα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο υπουργός γεωργίας των ΗΠΑ,Tom Vilsack:

Ο υπουργός γεωργίας των ΗΠΑ,Tom Vilsack,κυβερνήτης της Αϊόβα,είναι ένθερμος υποστηρικτής των βιοτεχνολογιών και ιδιαίτερα της Monsanto.Δεν είναι να εκπλήσσεται κανείς,όταν μάλιστα γνωρίζει πως ο Michael Taylor,πρώην δικηγόρος της Monsanto,μετείχε στην ομάδα υποστήριξης του Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα.Ο δικηγόρος αυτός είχε στρατολογηθεί απο την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να γράψει τα "μη δεσμευτικά μέτρα" για τους ΓΤΟ(Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών),πριν γίνει αντιπρόεδρος της Monsanto.Αυτός επινόησε την περίφημη τροπολογία για τους ΓΤΟ που τους επιτρέπει να τεθούν σε κυκλοφορία χωρίς να χρειάζεται να ελεγθούν.
(Πηγή:http://www.organicconsumers.org/articles/article_15573.cfm)

Γι'αυτό το θέμα,υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες,ξένες,για να κάνει κανείς έρευνα.

1)http://www.organicconsumers.org/articles/article_15573.cfm
2)http://www.counterpunch.org/cummins12182008.html
3)http://24ahead.com/your-monsanto-tom-vilsack-gmo-food-assignment
4)http://obamafoodorama.blogspot.com/2008/11/former-iowa-governor-tom-vilsack.html

Απλά γράψτε Tom Vilsack Monsanto στο http://www.google.gr/ και θα σας βγάλει πολλά αποτελέσματα,όπως τα απο πάνω.

Και τώρα στο ζουμί της υπόθεσης:

Άρθρο στο Greekretail.gr,στις 3/4/2008

*Ο Γιάννης Ζαμπετάκης,που γράφει τα παρακάτω,είναι λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Lead Auditor (HACCP & ISO22000, ISO9001).

Καθόλου καλά δεν μας τα λέει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Από τη μια «χαρίζει» στους Αμερικάνους τους ελέγχους στο γενετικά τροποποιημένο υλικό των μεταλλαγμένων τροφίμων τους, που εισάγει η ΕΕ, ενώ από την άλλη γνωμοδοτεί ότι τα προϊόντα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα είναι «πιθανώς ασφαλή»! Μπορεί να δεχτεί ποτέ κανείς ως επιστημονικώς ορθό τον χαρακτηρισμό του «πιθανώς ασφαλούς»;
Τα νέα που μας έρχονται τελευταίως από τις διάφορες επιτροπές της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Standard Agency ή EFSA) είναι άκρως ανησυχητικά. Στο τέλος του Δεκέμβρη μάθαμε σχετικά με τους ελέγχους στο γενετικά τροποποιημένο υλικό των μεταλλαγμένων τροφίμων, που προέρχονται από τις ΗΠΑ, ότι στο εξής θα γίνονται μόνο στην Αμερική και όχι και στην Ευρώπη, όπως ίσχυε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2007! Στα μέσα του Γενάρη μάθαμε κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό: Η EFSA γνωμοδότησε ότι το κρέας και το γάλα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα είναι «πιθανώς ασφαλή»(!), άρα μπορούμε να τα καταναλώνουμε! Πόσο είναι επιστημονικώς ορθό να λες για ένα τρόφιμο ότι είναι «πιθανώς ασφαλές»;

Η κλωνοποίηση ζώων είναι νόμιμη στις ΗΠΑ από το 2001. Το 2003 ο FDA επέτρεψε τη δοκιμαστική κλωνοποίηση ζώων για την παραγωγή προϊόντων διατροφής. Αν και στη συνέχεια ίσχυσε κάποιο μορατόριουμ, θεωρείται πολύ πιθανό να έχει διατεθεί στην αγορά κρέας και γάλα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα. Στα τέλη του 2006, ο FDA δημοσιοποίησε μελέτη αξιολόγησης, σύμφωνα με την οποία το γάλα και το κρέας από κλωνοποιημένα ζώα είναι ασφαλή για την κατανάλωση, οπότε δεν χρειάζεται καν η επισήμανση των προϊόντων τους.

Η εν λόγω θέση στηρίχθηκε σε αποτελέσματα συγκριτικών τεστ που πραγματοποίησε ερευνητικό κέντρο στη Νεβάδα (ΗΠΑ) σχετικά με τη σύσταση του γάλακτος και του κρέατος κλωνοποιημένων ζώων, σε σύγκριση με τη σύσταση αντίστοιχων προϊόντων από φυσικά αναπαραγόμενα ζώα, που έδειξαν ότι, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, δεν υπάρχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές (διατροφικές ή τοξικολογικές) ως προς τις πρωτεΐνες, τα λίπη, τα μέταλλα και τις βιταμίνες. Κι όμως, το Κέντρο Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ εξέφρασε επιφυλάξεις, καθώς θεώρησε ότι το δείγμα των ζώων που εξετάστηκαν ήταν μικρό!

Παιχνίδι με τις λέξεις και την υγεία

Στην ΕΕ τα τρόφιμα που περιέχουν ουσίες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε αν είναι 100% ασφαλείς, μπορεί να είναι είτε «μη ασφαλή», μέχρι της αποδείξεως του εναντίου, είτε «ασφαλή», μέχρι να αποδειχθούν «μη ασφαλή». Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά πίσω από αυτές κρύβονται πολλά επιστημονικά και εμπορικά μυστικά. Για να αποδειχθεί ότι ένα τρόφιμο είναι ασφαλές για τον άνθρωπο πρέπει να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι του προκαλεί ασθένειες. Στον βαθμό που δεν υπήρχαν τα σχετικά ερευνητικά τεκμήρια για ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αυτό κρίνονταν «μη ασφαλές» για την κατανάλωση.

Ωστόσο, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 η ΕΕ -υπό τις πιέσεις προφανώς των ΗΠΑ- άρχισε να αναθεωρεί αυτή την πρακτική της. 'Ετσι, ενώ είναι πειραματικά βεβαιωμένο σήμερα ότι η κατανάλωση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) από κάποια ζώα, όπως τα ποντίκια, προκαλεί στον οργανισμό τους δυσλειτουργίες, επειδή δεν υπάρχουν αποτελέσματα από μελέτες στον ανθρώπινο οργανισμό, τα τρόφιμα από ΓΤΟ θεωρούνται ασφαλή! Να, λοιπόν, που το αντίστοιχο τείνει να συμβεί τώρα και με τα τρόφιμα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα -αγελάδες, χοίρους κλπ!

"Πιθανώς ασφαλές" δεν υπάρχει

Ποιον να πιστέψουμε; Τους μεν, που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κανονικά, όπως ο καθηγητής Βιοχημείας, κ. Αθ. Παπαβασιλείου, που υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει κανένας αντίκτυπος στην ανθρώπινη υγεία -αν και δεν έχουν γίνει μελέτες- ή τους δε, που όντας επιφυλακτικοί, όπως ο καθηγητής γενετικής, κ. Σ. Αλαχιώτης, υποστηρίζουν ότι η κλωνοποίηση ενέχει τεράστιο ρίσκο, επισημαίνοντας ότι οι κλώνοι ενός υγιούς και δυνατού ζώου διόλου δεν συνεπάγεται ότι έχουν αποκτήσει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, αφού κατά κανόνα συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα με φάρμακα;

Για την επιστήμη δεν ισχύει ότι ένα τρόφιμο μπορεί να είναι ταυτόχρονα «ασφαλές» και «μη ασφαλές». Ο γράφων απορεί όταν κορυφαίοι επιστήμονες, όπως οι προαναφερόμενοι, υποστηρίζουν άκρως αντίθετες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για τρόφιμο από ΓΤΟ είτε για κρέας ή γάλα από κλωνοποιημένα ζώα, οι έλεγχοι οφείλουμε να είναι ενδελεχείς όσον αφορά, παραδείγματος χάριν, στα εξής:

Ποιες είναι οι επιπτώσεις τους τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον; Επί χρόνια υποθέταμε πως οι ΓΤΟ είναι ουδέτεροι προς το περιβάλλον, μέχρις ότου αποδείχθηκε η εχθρότητά τους, αφού μειώνουν δραστικά τη βιοποικιλότητα.
Πόσο ζουν τα κλωνοποιημένα ζώα; Θυμηθείτε το παράδειγμα του πρώτου κλωνοποιημένου προβάτου, της Ντόλι. Σημαίνει κάτι, μήπως, ο μικρός κύκλος ζωής τους για την ασφάλεια μακροπρόθεσμα των ανθρώπων που καταναλώνουν προϊόντα τους;
Τα κλωνοποιημένα ζώα μήπως είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες, άρα πιο πολύ φαρμακο-εξαρτώμενα; Αν ναι, φανταστείτε πόσο περισσότερα αντιβιοτικά θα «τρώμε» μαζί με το κρέας ή το γάλα τους.

Αν δεν απαντηθούν τέτοιου είδους ερωτήματα, μετά από ενδελεχείς έρευνες, δεν μπορεί καν να υποθέτουμε ότι τα τρόφιμα αυτά είναι «πιθανώς ασφαλή». Απορία: Η EFSA πώς μπορεί;
(Πηγή: http://www.greekretail.gr/articles/2231/index.html)

Και το άρθρο συνεχίζεται:

Κλωνοποιημένα... κελεύσματα

Υπάρχει και το δεύτερο φάουλ της EFSA, που υποστηρίζει ότι το κλωνοποιημένο κρέας και γάλα δεν χρειάζονται ειδική επισήμανση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την ταυτότητά τους. Δηλαδή, στην περίπτωση που θεσμοθετηθεί η πρόταση της EFSA, σε λίγα χρόνια δεν θα ξέρουμε ποια μπριζόλα στο σούπερ μάρκετ είναι από κανονική αγελάδα και ποια από κλωνοποιημένη! Αλλά η αποστέρηση του ελάχιστου δικαιώματος όλων μας στην ενημέρωση και στην επιλογή του τι βάζουμε στο πιάτο μας είναι πράξη εφιαλτική! Είναι απαράδεκτη! Αλήθεια, η εγχώρια ελεγκτική αρχή, ο ΕΦΕΤ, τι πολιτική είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει σε μια τέτοια περίπτωση; Θα υπακούσει στα... κλωνοποιημένα κελεύσματα της EFSA;

Τα πλείστα προβλήματα που προκύπτουν άμεσα και επιζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις άπτονται νομικών ζητημάτων (πόσο νόμιμες είναι οι προτάσεις της EFSA;), όπως και ζητημάτων της βιοηθικής (μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να επεμβαίνουμε στο γενετικό υλικό των φυτών και των ζώων;).

"Σπεύδε βραδέως"

Στην Ελλάδα, από την εποχή που η Αθηνά με το κλαδί ελιάς έγινε η νονά της σημερινής μας πρωτεύουσας, η ελιά είναι σύμβολο μακροζωίας και σοφίας. Γιατί; Διότι μεγαλώνει αργά! Τόσο απλό είναι το μυστικό της! 'Οσα φυτά και ζώα αφήνονται, χωρίς στρες, να μεγαλώνουν με τους φυσιολογικούς εσωτερικούς τους ρυθμούς, σε ένα περιβάλλον χωρίς επιταχυντικές ουσίες (ορμόνες ανάπτυξης, αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα κλπ), παράγουν σαφώς πιο υγιή και πιο εύγευστα προϊόντα.

Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κάνει πράξη το «σπεύδε βραδέως», πράγμα που με βιοχημικούς όρους συνοπτικά σημαίνει τα εξής: Οι μεταβολικές αντιδράσεις κάθε οργανισμού αναφέρονται στον πρωτογενή μεταβολισμό του (την ανάπτυξη) και στον δευτερογενή μεταβολισμό του (τη βιοσύνθεση χρωστικών, αρωματικών και αντιοξειδωτικών ενώσεων). 'Οσοι οργανισμοί, λοιπόν, δεν στρεσάρονται κατά την ανάπτυξή τους, έχουν τον χρόνο και τη βιοσυνθετική ενέργεια να σχηματίζουν εκείνες ακριβώς τις ενώσεις, που χαρίζουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και υψηλή διατροφική αξία. Αυτή είναι η βασική αρχή της βιολογικής καλλιέργειας. Είτε ως παραγωγοί είτε ως μεσάζοντες είτε ως απλοί καταναλωτές πρέπει, λοιπόν, να την επιζητούμε και να την επιβραβεύουμε.
(Πηγή:http://www.greekretail.gr/articles/2231/2/index.html)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας δούμε τι είναι ακριβώς ένας ΓΤΟ:

Γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ), είναι ένας ζωντανός οργανισμός, φυτικός ή ζωικός που έχει υποστεί τροποποίηση των αρχικών γενετικών του χαρακτηριστικών με προσθήκη, αφαίρεση ή αντικατάσταση τουλάχιστον ενός γονιδίου.

Με την γενετική τροποποίηση, εισάγουμε άμεσα τα επιθυμητά γνωρίσματα σε έναν οργανισμό χωρίς τη διαδικασία της εγγενούς αναπαραγωγής, επιτρέπει δηλαδή τη μεταφορά γονιδίων μεταξύ οργανισμών ακόμα και αυτών που δεν είναι εξελικτικά συγγενείς.

Οι ΓΤΟ κατασκευάζονται στα εργαστήρια με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής.

Είναι δηλαδή η εξαγωγή επιλεγμένων γονιδίων από ένα οργανισμό (όπως ζώα, φυτά, βακτήρια, ιούς) και η τεχνητή εισαγωγή τους σε άλλους εντελώς διαφορετικούς οργανισμούς (όπως είναι τα καλλιεργούμενα φυτά)

Οι εφαρμογές των σύγχρονων τεχνικών της γενετικής τροποποίησης οδήγησαν και στη δημιουργία νέων τροφίμων, των «καινοφανών ή πρωτότυπων τροφίμων».

Παράλληλα όμως υπάρχουν και πιθανοί κίνδυνοι, όπως:

-Πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργιών
-Αλλοίωση της φυσικής χλωρίδας με μη προβλέψιμες συνέπειες
-Μείωση της βιοποικιλότητας
-Πιθανή επανεμφάνιση ασθενειών

*Μάκης Στούμπανος
Τεχνολόγος Γεωπόνος, τμήματος Βιολογικής Γεωργίας
(Πηγή: http://biological.pblogs.gr/genetika-tropopoihmenoi-organismoi-gto.html)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταρρίπτεται ο μύθος περί μεγαλύτερων αποδόσεων με τις καλλιέργειες ΓΤΟ:

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Νέες εκτεταμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η γενετική τροποποίηση ουσιαστικά μειώνει την παραγωγικότητα της ετήσιας σοδειάς, διαψεύδοντας έτσι τους κατ’ εξακολούθηση ισχυρισμούς ότι χρειάζεται απλώς να εφαρμοσθεί η –αμφιλεγόμενη- τεχνολογία για να λυθεί η σημερινή παγκόσμια κρίση των τροφίμων.

Μια μελέτη, που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια στο Παν/μιο του Κάνσας, στον σιτοβολώνα των σιτηρών των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι η γενετικά τροποποιημένη σόγια παράγει 10% λιγότερη τροφή από την συνηθισμένη, ανατρέποντας τις διαβεβαιώσεις των υπέρμαχων της βιοτεχνολογίας.

Ο καθηγητής Barney Gordon, του τμήματος αγρονομίας του πανεπιστημίου, είπε ότι ξεκίνησε την έρευνα (που παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση Better Crops) επειδή πολλοί αγρότες, που είχαν αποφασίσει να καλλιεργήσουν μεταλλαγμένους σπόρους, «πρόσεξαν ότι οι σοδειές τους δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο περίμεναν με τις ευνοϊκότερες συνθήκες». Και πρόσθεσε, «οι άνθρωποι ρωτούσαν “γιατί δεν έχω την σοδειά που είχα κάποτε;”».

Ο καθηγητής Gordon καλλιέργησε στο ίδιο χωράφι μεταλλαγμένη σόγια της Monsanto και μια σχεδόν ταυτόσημη ποικιλία συνηθισμένης σόγιας. Η τροποποιημένη σόγια παρήγαγε μόνο 0,6 κυβικά μέτρα σοδειάς ανά στρέμμα, ενώ η συνηθισμένη σόγια 0,7.

Μια παρόμοια κατάσταση φαίνεται να έχει συμβεί και με το τροποποιημένο βαμβάκι στις ΗΠΑ, όπου η συνολική σοδειά έχει επίσης μειωθεί, σύμφωνα με μια ανάλογη έρευνα.

Στα μέσα του Απριλίου, η μεγαλύτερη μελέτη του είδους της που έγινε ποτέ –της International Assessment of Agricultural Science and Technology for Development- κατέληξε ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες δεν είναι η λύση στην παγκόσμια πείνα.

Ο καθηγητής Bob Watson, διευθυντής της μελέτης και επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, όταν ρωτήθηκε για αν οι ΓΤΟ θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας, είπε κατηγορηματικά: «Η απάντηση είναι ΟΧΙ».
(Πηγή:The Independent, UK, 20/04/2008, http://tinyurl.com/3tdoed)

Το παρόν άρθρο,είναι απο Hellenic Nexus.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Η γνώμη της GREENPEACE για την Αμερικάνικη εταιρεία MONSANTO:

Η Monsanto αποκαλύπτεται
Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων κατασκευάζεται και ανήκει σε μία αμερικανική εταιρεία, την Μonsanto, η οποία δεν θέλει να γνωρίζουμε πότε τα μεταλλαγμένα βρίσκονται στην τροφή μας. Η πλειονότητα των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο είναι αντίθετη με τα μεταλλαγμένα, διότι η γενετική μηχανική έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, με την απώλεια της βιοποικιλότητας, την αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.
(Πηγή:http://www.greenpeace.org/greece/press/118523/7-monsanto)

Και όμως,η Monsanto έχει πολλούς υποστηρικτές απο την τωρινή αμερικάνικη κυβέρνηση του Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Παράνομο να καλλιεργεί κάποιος τα δικά του τρόφιμα!

Το Αμερικάνικο Κονγκρέσο πρόκειται σύντομα να ψηφίσει ένα διάταγμα που θα απαγορεύει να καλλιεργεί κάποιος τα δικά του τρόφιμα(λαχανικά και φρούτα),ενώ οι φάρμες που δεν χρησιμοποιούν εγκεκριμένα φυτοφάρμακα και χημικά παρασκευάσματα σε προϊόντα που θα καταναλωθούν στις ΗΠΑ,θα είναι παράνομες και το πρόστιμο θα φτάνει στο ύψος τους ενός εκατ. δολλαρίων!
Το διάταγμα αυτο(HR 875-Food Safety Modernization Act of 2009),προωθήθηκε απο την κ. Ρόζα Ντελαούρο,βουλευτή των Δημοκρατικών και σύζυγο του Στάνλεϊ Γκρίνμπουργκ που ήταν σύμβουλος πολιτικών(Αλ Γκορ και άλλων) και επιχειρήσεων(της γνωστής εταιρείας που διαχειρίζεται σπόρους,Μονσάντο και άλλα).
Έτσι,ο Αμερικανός πολίτης δεν θα μπορεί να καλλιεργεί οποιοδήποτε είδος τροφής στο πίσω μέρος της αυλής του και θα του απαγορεύεται να το εμπορεύεται εντός και εκτός της Πολιτείας του.
Επίσης,αν θέλει να γίνει παραγωγός θα πρέπει να λάβει σχετική άδεια απο την τοπική κυβέρνηση,θα πρέπει να προμηθευτεί φυτοφάρμακα απο συγκεκριμένους προμηθευτές και να στέλνει δείγματα του προϊόντος του στο Χημείο του Κράτους.Επίσης,το ίδιο ισχύει και για τα ζώα,την παραγωγή και διακίνηση του κρέατός του.
(Πηγή:Περιοδικό Τρίτο Μάτι,Απρίλιος,τεύχος 170,σελίδα 7)

Αναρτήθηκε και στο Blog μου,στις 27/4/2009.

Δείτε και αυτό εδώ:
H.R 875:Food Safety Modernization Act of 2009

(Πηγή:http://www.govtrack.us/congress/bill.xpd?bill=h111-875)

Και μην ξεχνάμε τον Κώδικα Αλιμεντάριους

Δείτε σχετικά,3 αναρτήσεις του Blog μου,γι'αυτό το θέμα:

1)http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/03/alarm-codex-alimentarius.html
2)http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/04/agenta-21.html
3)http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/03/codex-alimentarius-goals-and-objectives.html

Σχετικά με τον Κώδικα Αλιμεντάριους:

Codex Alimentarius:
Το απόλυτο διατροφικό μέσο μαζικής εξόντωσης ;
Η σύγχρονη παγκόσμια κοινωνική μαγεία (μαγγανεία);
Codex Alimentarius:
Το απόλυτο μέσο αποπληθυσμού !


Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να
« ομογενοποιήσουν » τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής...

Επιμέλεια - προσαρμογή: Χρήστος Βαγενάς

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.
Σύμφωνα με την ανα­κοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα
(http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».
Η λειτουργία του Δια­τροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα σ τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization - FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization - WHO).
Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραί­τητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζο­νταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.
Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα στη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή του (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομι­λία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής - Codex and Nutricide, 2005)είναι ο DerMeer.
Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε, από το θανατηφόρο μείγ­μα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης,
η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες,
τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer).Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή -η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ, προκειμένου «να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες (φαρμάκων και τροφίμων) επέλεξαν να στη­ρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του, από μι­σθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημι­κών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιου­νίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Ε.Ε.).

Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία
Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπο­ρίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντειων νόμων - αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται
σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η Δρ Ρίμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος-μέλος,
όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.

Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυ­χίες του κοινού, καταφεύγοντας σε δια­βεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρί­ζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.
Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:
Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες ή δηλητήρια».
(Πηγή:http://europecyse.spaces.live.com/blog/cns!F687AC6E04443538!1679.entry)

Έτσι λοιπόν...
Ο Κώδικας Αλιμεντάριους,τίθεται σε ισχύ,την 1η Ιανουαρίου του 2010,σε όλες τις χώρες που ανήκουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου(ΠΟΕ τα αρχικά του οργανισμού στα ελληνικά και WTO-World Trade Organization- τα αρχικά του στα αγγλικά).

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη στιγμή που τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας της Γαλλικής Υπηρεσίας Υγιεινής των Τροφίμων δηλώνουν πως τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, το νέο ντοκιμαντέρ της Μαρί-Μονίκ Ρομπίν δημοσιεύει νέα στοιχεία για τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των εν λόγω «επιστημονικών» ερευνών.

Με το νέο της ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Μονσάντο, μια επιχείρηση που θέλει το καλό σας», η κ.Ρομπίν προκαλεί στο κοινό πραγματική ανατριχίλα! Στο ντοκιμαντέρ αυτό, η κ.Ρομπίν αποκαλύπτει στοιχεία που φανερώνουν ότι η πίεση που δέχεται η επιστημονική κοινότητα από το λόμπι των εταιριών παραγωγής μεταλλαγμένων τροφίμων είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι έρευνες καταλήγουν να μη διενεργούνται ποτέ με αντικειμενικότητα. Έτσι, τα αποτελέσματά τους δεν είναι ούτε ακριβή, ούτε αξιόπιστα. Εν ολίγοις, η κατάσταση θυμίζει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ταινία «Έριν Μπρόκοβιτς», χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει η Τζούλια Ρόμπερτς για να «σώσει» την κατάσταση και να αποτρέψει τη βλάβη της υγείας των ανθρώπων!

Στο χώρο των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων κυριαρχεί η εταιρία Μονσάντο. Ωστόσο, τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν είναι το μόνο «μελανό σημείο» της εν λόγω εταιρίας. Από τη στιγμή της ίδρυσής της, το 1901, η εταιρία δεν έχει σταματήσει να παράγει προϊόντα που αποδεικνύονται εντέλει άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και καταλήγουν να απαγορεύονται από δημόσιους φορείς, όταν ήδη έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Στη λίστα των «δημιουργημάτων» της εταιρίας ανήκουν δηλητήρια κάθε είδους, από καρκινογόνα αέρια που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ, μέχρι και αυξητικές ορμόνες που έχουν ήδη απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς, λοιπόν, η Μονσάντο κατορθώνει να συνεχίζει ανενόχλητη την παραγωγή επικίνδυνων προϊόντων; «Η Μονσάντο έχει τεράστια επιρροή και ιδιαίτερα στον επιστημονικό κόσμο, καθώς και στο Λευκό Οίκο! Ο λόγος είναι πως η οικονομική ενίσχυση των περισσότερων επιστημονικών ερευνών στην ουσία περνά από τα χέρια της Μονσάντο! Γι’ αυτό και καμία από αυτές τις έρευνες δεν είναι πραγματικά επιστημονική, ούτε αντικειμενική», εξήγησε η κ.Ρομπίν.
(Πηγή:http://www.tvxs.gr/v5251)

Ένα "απαλό" άρθρο.
Η κυρία Ρομπίν,έχει πει πολλά σχετικά με την Monsanto και τον Κώδικα Αλιμεντάριους

Όσον αφορά τα κέρδη της Monsanto την περίοδο της οικονομικής κρίσης;

H παγκόσμια οικονομική κρίση είναι για τους άλλους, όχι για την Monsanto που ανακοίνωσε διπλάσια κέρδη κυρίως εξαιτίας των πωλήσεων σε Λατινική Αμερική. Φυσικά η μετοχή τσίμπησε ένα +8% στα νέα για κέρδη $1 ή $556 εκατομύρια στο τρίμηνο σε σύγκριση με τα 46 cents ανα μετοχή ή $256 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Όσοι δεν ενδιαφέρονται για τα νούμερα χρειάζεται να ρίξουν μια ματιά στον τρόπο που γράφτηκε αυτός ο ισολογισμός: 31% αύξηση στις πωλήσεων γεννετικά τροποποιημένων σπόρων και 35% αύξηση στις πωλήσεις φυτοφαρμάκων.
(Πηγή:http://www.pestaola.gr/monsanto-doubles-profit/)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Γνώμες διαφόρων επιστημόνων για την Monsanto,τον Κώδικα Αλιμεντάριους,τους ΓΤΟ κλπ:

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΦΥΣΗ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ !!!

Ο Δρ Fagam διεθνώς αναγνωρισμένος μοριακός βιολόγος και πρώην γενετικός μηχανικός εξηγει :

Τέτοιου είδους χειρισμοί μπορούν να προκαλέσουν μεταλλάξεις που βλάπτουν τη λειτουργία των φυσικών γονιδίων του οργανισμού.
Όταν ένα γονίδιο εισαχθεί σε έναν οργανισμό μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες παρενέργειες.
Οι μεταλλάξεις και οι παρενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν γενετικά μεταλλαγμένες τροφές που περιέχουν ΤΟΞΙΝΕΣ και αλλεργιογόνα και να Αλλάξουν την Θρεπτική Αξία της Tροφής.

Fagan J., Joost (Educational Pmphlet on Genetic Engineering)

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...

Βλάβη στο οικοσύστημα δυσμενής επίδραση στη άγρια πανίδα και αλλαγή στους φυσικούς βιότοπους.

Έντομα πουλία και άνεμος μπορεί να μεταφέρουν γενετικά αλλοιωμένους σπόρους και γύρη στους διπλανού αγρούς και πέρα από αυτούς δημιουργώντας έτσι.. Νέα Είδη.

Αυτά τα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ και ΑΓΝΩΣΤΑ νέα είδη μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την πανίδα και να μεταβάλλουν τις βασικές οικολογικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ φυτών και ζώων.

Robbin Ticciati (καθ. Μαθηματικών - Φυσικής και θεωρια της Επιστήμης) και συγγραφεας βιβλιου της θεωριας του κβαντικου πεδιου για τις εκδοσεις του Πανεπιστημιου Καιμπριτζ.

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ ...
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ...
ΕΝΩ ΤΩΡΑ ...

Απρόβλεπτες και Μόνιμες αλλαγές στη Φύση των Τροφών μας.

Γονίδια απο βακτηρίδια ιούς και έντομα που ΠΟΤΕ δεν αποτελούσαν μέρος της ΤΡΟΦΗΣ του ανθρώπου προσκολλώνται σε αυτή.
Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά αν όλα αυτά είναι ασφαλή.
Η νέα γενετική δομή ενός φυτού δημιουργεί Νέες πρωτείνες στη Τροφή μας με Αγνωστες επιπτώσεις στην Υγεία μας.

Robbin Ticciati (καθ. Μαθηματικών - Φυσικής και θεωρια της Επιστήμης) και συγγραφεας βιβλιου της θεωριας του κβαντικου πεδιου για τις εκδοσεις του Πανεπιστημιου Καιμπριτζ.

ΠΗΓΑΝ για Λαχανικα .. και τους ΒΓΗΚΑΝ Εντομοκτονα ..

Στάρι και πατάτες που μεταλλάχθηκαν ώστε να παράγουν τοξινες που σκοτώνουν τα έντομα ταξινομούνται σήμερα
από το γραφείο προστασίας περιβάλλοντος ως Εντομόκτονα παρά ως λαχανικά.

Food and Drug Administration (FDA) 57, Federal register 22987
EPA approves Bt corn and cotton with conditions - The Gene Exchange, Dec 1995

ΚΑΙ για τις παραπλευρες Απωλειες...
πριν ερθουν οι ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ...
θα αποζημιωθειτε ...

Απρόβλεπτες και μη Ανιχνεύσιμες Τοξίνες.

Το 1989 μια Γενετικά Μεταλλαγμένη τροφή του τροφικού συμπληρώματος τρυπτοφάνη περιείχε τοξικά.. υλικά. Ως αποτέσμα 37 πέθαναν, 1500 έμεινα μόνιμα ανάπηροι και 5000 αρρώστησαν σοβαρά.
Φαίνεται οτι όταν τα βακτηρίδια Τροποποιήθηκαν Γενετικά.. για να παραχθούν μεγάλες ποσότητες τρυπτοφανης η συγκέντρωση της στα βακτηρίδια έφτασε σε τόσο μεγάλα επίπεδα ώστε Απρόσμενες Χημικές αντιδράσεις δημιούργησαν Νέες Τοξίνες..
Μέχρι σήμερα η υπεύθυνη εταιρία έχει πληρώσει περισσότερα από1000000 δολάρια σε αποζημιώσεις..

Mayeni, A.N, Gleich "Eosinophiliamyalgia syndrome and tryptophan production: a cautionary tale

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ

O Δρ. John Hagelin βραβευμένος ειδικός στην κβαντοφυσική εκφράζει την ανησυχία του ως εξής..
"Οταν οι γενετικοί μηχανικοί παραβλέπουν τα αναπαραγωγικά όρια που έχει θέση ο φυσικός νόμος δημιουργούν τον κίνδυνο Καταστροφής της Γενετικής μας Εγκυκλοπαίδειας
διακυβεύοντας έτσι τον πλούτο της φυσικής μας βιολογικής ποικιλότητας και δημιουργωντας μια γενετική σούπα.
Κανένας δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό για το Μέλλον του Οικοσυστήματός μας."

Hagelin J.S. (Natural Law Party Press Conference on Genetic Engineering)


Ήταν μια μικρή έρευνα του Blog για την MONSANTO,τους ΓΤΟ και τον Κώδικα Αλιμεντάριους.

Θα υπάρξουν και άλλες σχετικές αναρτήσεις για το θέμα αυτό.Είναι κάτι πολύ σημαντικό και αφορά την υγεία μας.

By George

1 σχόλιο:

  1. poly endiaferon to blog sou.sygxarhthria..
    ayto einai to neo mou blog gia ta chemtrails

    http://stoxeri.wordpress.com

    eyxaristw:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή