Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο αραβικός κόσμος και η παγκόσμια οικονομική ελίτ


Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν είναι παραδείγματα δημοκρατίας, ούτε και ανεξαρτησίας. Στηρίζουν τη κλεπτοκρατία. Και η κλεπτοκρατία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Μπορεί να είναι  απολυταρχική,  ή δημοκρατική.
Η μοναδική προϋπόθεση είναι να μπορεί να υπηρετεί όχι μόνο τους τοπικούς καπιταλιστές, αλλά και τη παγκόσμια καπιταλιστική τάξη, όπως γίνεται στη Ρωσία και στο Ιράν, που οι εκεί εθνικές ελίτ προκαλούν τον αμερικανικό και τον δυτικοευρωπαϊκό καπιταλισμό.
Μήπως οι ταραχές και οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο,  είναι οι κοιλόπονοι της γέννησης μιας νέας Μέσης Ανατολής; Μήπως οι Άραβες  αρχίζουν και ξαναβρίσκουν τον πολιτικό τους βηματισμό;
Οι καιροί είναι πλέον ώριμοι για την μεγάλη επιστροφή των Αράβων στις σελίδες της ιστορίας. Για αυτό και πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να συνεχίσουν την επανάστασή τους χωρίς να χειραγωγούνται από τους οργανωμένους κεφαλαιοκράτες. Τα δήθεν πακέτα σταθεροποίησης από πλευράς της ΕΕ, δεν προορίζονται για να βοηθήσουν, αλλά για να ελέγξουν τις αραβικές κοινωνίες.
Οι Άραβες θα πρέπει να αναγνωρίσουν αυτή τη μορφή οικονομικής τους χειραγώγησης, και να διακόψουν κάθε οικονομική σχέση με τη Δύση που απλά στηρίζει τα απολυταρχικά καθεστώτα. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλλει οικονομικές συμφωνίες, που αποτελούν εκμετάλλευση και κλοπή, και που πρέπει να ακυρωθούν. Η πολιτική εξουσία δεν θα πρέπει να υπόκειται σε οικονομικές εξαρτήσεις.
Μια πιθανότητα είναι, πως ως αποτέλεσμα των εξεγέρσεων, οι νέες αραβικές κυβερνήσεις που θα προκύψουν θα μοιάζουν με δημοκρατικές. Στη πραγματικότητα όμως θα εξυπηρετούν το κλεπτοκρατικό στάτους κβο, υπέρ μιας κοινωνικής οικονομικής μειονότητας.
Το στάτους κβο θα συνεχίσει να υπάρχει, και η οικονομική εκμετάλλευση θα είναι κρυμμένη κάτω από το μανδύα της δημοκρατίας, αντί αυτού της δικτατορίας.
Η δημοκρατία δεν είναι ένα απλό ζήτημα διεξαγωγής εκλογών, αλλά πρέπει να βασίζεται στην ελευθερία της σκέψης και της ζωής, και να συνοδεύεται από την οικονομική δημοκρατία.
Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι λαοί του αραβικού κόσμου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του παγκόσμιου καπιταλισμού, μέσα από ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, και όχι όπως μέχρι σήμερα, που τα καθεστώτα τους απλά υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα.
S.A.-Global Research

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου