Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη (of boutaris): Δημοσιογράφος κλήθηκε σε απολογία γιατί χρησιμοποίησε τον όρο "Βόρειος Ήπειρος"!


Μέγα θέμα έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοίκησης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM-100 να επιπλήξει τη Δημοσιογράφο Δέσποινα Μηλιάδου επειδή αυτή ασχολήθηκε σε εκπομπή της με το θέμα της ανάκλησης από την Κορυτσά του έλληνα προξένου, και στην εκπομπή της χρησιμοποίησε τον όρο "Βόρειος Ήπειρος".
Ο ηρωικός παπα-Λευτέρης, που συντονίζει τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών στα βορειοηπειρωτικά χωριά αλλά και στελέχη της μειονοτικής οργάνωσης "Ομόνοια" τηλεφώνησαν στους αρμοδίους του ραδιοσταθμού για να διαμαρτυρηθούν αλλά και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη στάση που κρατά η διοίκηση του.
Η οργή τους ήταν τέτοια που έκαναν λόγο για "πισώπλατα μαχαιρώματα" από ένα ΜΜΕ που έως τώρα στήριζε τον αγώνα τους αλλά με την αλλαγή της Διοίκησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, φαίνεται να μετατρέπεται σε όργανο μίας ανθελληνικής πολιτικής εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από εκπομπή, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σοφία Ασλανίδου, κάλεσε στο γραφείο της την δημοσιογράφο Δέσποινα Μηλιάδου και την επέπληξε, με ιδιαίτερα υποτιμητικό τόνο. "Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος", φέρεται να της είπε...
Ερωτηματικά προκαλεί και ο ρόλος του νέου προϊσταμένου του σταθμού, του Βασίλη Κοντογουλίδη, ο οποίος, αντί να πάρει το μέρος της δημοσιογράφου, έσπευσε να ταυτιστεί με την κ. Ασλανίδου, η οποία και τον διόρισε.

Δημοσιογράφοι του FM-100 εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στην ΕΣΗΕΜΘ γι' αυτήν την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο, που επιπλέον έχει και χαρακτηριστικά πολιτικής αντιπαράθεσης.
Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και για τον Βασίλη Κοντογουλίδη, ο οποίος κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και συναδελφικής συμπεριφοράς, έχει διοριστεί προϊστάμενος του ραδιοσταθμού, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί ο επί χρόνια προϊστάμενος Γιώργος Αδάμ.
Πηγή: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου