Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ιρλανδία: Εκλογική συντριβή της κυβέρνησης του μνημονίου


«Ναυάγιο» του κυβερνώντος κόμματος, ποσοστά-ρεκόρ για την αντιπολίτευση δίνουν τα έξιτ πολ για τις βουλευτικές εκλογές.
Το Φίνε Γκαέλ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία, φαίνεται ότι κερδίζει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή στη χώρα, χωρίς ωστόσο να αποσπά την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα.
Το κεντροδεξιό κόμμα εκτιμάται ότι θα λάβει ποσοστό 36,1% – το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ποτέ από το 1982. Το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος Φιόνα Φέιλ θα κυμανθεί γύρω στο 15,1%, το χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία του, αφού οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι το «εκδικήθηκαν» για την κακή διαχείριση της οικονομίας.
Το Εργατικό Κόμμα, ο παραδοσιακός «εταίρος» του Φίνε Γκαέλ στην κυβέρνηση, λαμβάνει ποσοστό περίπου 20,5%, που είναι η καλύτερη επίδοσή του ποτέ σε βουλευτικές εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για την κρατική τηλεόραση RTE κατά παράδοση δίνουν ακριβή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος. Τα έξιτ πολ των εκλογών του 2007 είχαν καταγράψει τα αποτελέσματα με ακρίβεια μισής μονάδας.
Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 σήμερα και τα τελικά αποτελέσματα πιθανότατα θα γίνουν γνωστά την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου