Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Χιλιάδες οι νεκροί στη Λιβύη


Χιλιάδες είναι οι νεκροί  στη Λιβύη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της λιβυκής αποστολή του ΟΗΕ, Ιμπραΐμ Νταμπάσι.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Καντάφι θα προτιμήσει να αυτοκτονήσει πάρα να πέσει στα χέρια των αντιπάλων του».
« Έχουν σκοτωθεί ήδη χιλιάδες άνθρωποι και περιμένουμε περισσότερους», είπε ο διπλωμάτης, που έχει στραφεί εναντίον του καθεστώτος Καντάφι.
Ο Καντάφι είναι « ψυχολογικά ασταθής», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Νταμπάσι.
«Ο Καντάφι μπορεί να επιλέξει ή να τον σκοτώσουν ή να αυτοκτονήσει» πρόσθεσε.
«Το καθεστώς του δικτάτορα είναι ένα βήμα πριν το τέλος είπε»… « και χιλιάδες άτομα βρίσκονται καθ΄ οδόν για την πλατεία των μαρτύρων στην Τρίπολη για να συγκρουστούν με τις δυνάμεις του Καντάφι»  είπε επίσης ο Νταμπάσι.
« Ο δικτάτορας, για να δείξει ότι έχει ακόμα τον έλεγχο, έχει συγκεντρώσει τον στρατό του και του υποστηρικτές του στην πλατεία», επεσήμανε ο Νταμπάσι.«Την ίδια στιγμή έστειλε τρομοκράτες κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι  έχουν ανοίξει πυρ εναντίων  των διαδηλωτών, προσπαθώντας να τους αποτρέψουν να φτάσουν στην πλατεία των μαρτύρων», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αποστολή ανακοινώσε ότι υπάρχουν μισθοφόροι από την Αλγερία, την Τυνησία, το Μαλί, την Τσαντ και την Αιθιοπία, που μάχονται με τις δυνάμεις του Καντάφι
Η αποστολή στη Λιβύη καλεί τη διεθνή κοινότητα να «στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» για να σταματήσει τη βία ο Καντάφι, διαφορετικά θα συνεχίσει να σκοτώνει και ο αριθμός των νεκρών στην Τρίπολη θα αυξηθεί κατά χιλιάδες.
Νωρίτερα, ο Νταμπάσι είχε καλέσει τον ΟΗΕ να προβεί στην έκδοση  απαγορευτικού πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, ώστε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις ενωτίων των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου