Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποθεωτική υποδοχή ετοιμάζουν οι ακραίοι μειονοτικοί της Θράκης, στον Νταβούτογλου


Επίσκεψη στη Θράκη αναμένεται να πραγ­ματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβουτογλου κατά το προγραμματι­σμένο του ταξίδι στην Ελλάδα το πρώτο δεκα­πενθήμερο του Μαρτίου. Αν και οι ημερομηνί­ες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται πιθανότατα στην Ελλάδα το τριήμερο 8-10 Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Η πρόθεση του κ. Νταβουτογλου να μεταβεί στη Θράκη έχει προκαλέσει κινητοποίηση στους μειονοτικούς κύκλους της περιοχής, με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να ετοι­μάζεται για αποθεωτική αποδοχή. Ωστόσο, ελληνικές διπλωματικές πηγές δια­τηρούν χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι η Αθήνα έχει στέρεες θέσεις και δεν φοβάται από τη με­τάβαση εκεί του κ.Νταβούτογλου. Αλλωστε, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντήσει σύσσωμη την ηγεσία της μειονότη­τας όταν επισκέφθηκε τον Μάιο του 2010 την Αθήνα.
Στη συνάντηση που θα έχει με τον Δ.Δρούτσα στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει περί της διεξαγωγής του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.
Ωστόσο, εν όψει και των βουλευτικών εκλο­γών που θα διεξαχθούν στην Τουρκία τον προ­σεχή Ιούνιο, δεν πρέπει να αναμένονται «μεγά­λα πράγματα». Αυτή ήταν και η άτυπη συμφω­νία των κκι Ερντογάν και Παπανδρέου κατά τη συνάντηση τους τον Ιανουάριο στο Ερζερούμ. Ενδέχεται, ωστόσο, να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Μαρτίου, ακόμη ένας γύρος διερευνη­τικών επαφών για το Αιγαίο.
Εφημερίδα: ΑΥΡΙΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου