Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

4.000.000 ευρώ σε γυναικείες ΜΚΟ θα μοιράσει η κυβέρνηση!



Την ώρα που οι εισαγγελείς και η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ερευνούν τις αδιαφανείς διαδικασίες κάτω από τις οποίες χρηματοδοτήθηκαν δεκάδες ΜΚΟ,  οι οποίες δεν ελέγχθηκαν ποτέ για το έργο τους, το υπουργείο Εσωτερικών  έχει ανακοινώσει (όχι και πολύ φωναχτά, είναι αλήθεια) ότι θα διαθέσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (!) σε γυναικείες ΜΚΟ, για να προωθήσει την ισότητα των δύο φύλλων!
Είναι γνωστό ότι η μητέρα του πρωθυπουργού έχει παροτρύνει πολλές φορές το γιο της να ενισχύσει και τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις. Εξίσου γνωστή είναι και η επιρροή που του έχει ασκήσει. Η απόφαση, όμως,  να χρηματοδοτηθούν με 4.000.000 ευρώ  γυναικείες ΜΚΟ, σε εποχή βαθιάς κρίσης και ύφεσης, ενώ θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν  πολύ πιο αποτελεσματικά και με διαφανή τρόπο σε  επενδύσεις που θα εντάσσονται σε αναπτυξιακά σχέδια , σηκώνει  κριτική.
Και αλήθεια, ποιες είναι οι ΜΚΟ που θα πάρουν τα χρήματα αυτά; Και ποια ονόματα βρίσκονται στα Δ.Σ τους ;
Πολύ έξυπνα πάντως η κυβέρνηση, την ώρα που τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις ΜΚΟ του ΥΠΕΞ, αλλάζει γήπεδο και μοιράζει χρήματα  σε ΜΚΟ από το υπουργείο Εσωτερικών αυτή τη φορά. Cherchez  la femme!
Αλέξανδρος Σγουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου